Am gasit denumirea de "scovergi" pe internet la gogosi,minciunele dar nu la reteta care o prezint eu astazi.Noi spunem scovergi (regionalism)in general la clatitele de post.
Sper sa va placa reteta,sa o incercati in zilele de post si nu numai,deoarece sunt tare gustoase.
Se amesteca drojdia cu zaharul vanilat si zaharul tos.
Se pune apa calduta treptat,un praf de sare,coaja de lamaie si se amesteca bine toate ingredientele.
La sfarsit se pune faina atat cat sa fie un aluat smantanos la fel ca cel de clatite.
Se acopera cu un servet de bucatarie curat si se lasa la dospit 20 minute.
Se rumenesc pe rand scovergile in tigaia fierbinte in care punem de fiecare data cateva picaturi de ulei.
Este obligatoriu sa punem de fiecare data ulei deoarece scovergile sunt mai fragede si se lipesc mai repede sau se rup la intoarcere pe partea cealalta.
Se servesc dupa preferinta cu dulceata,fineti,branza sarata amestecata cu marar.
Eu astazi va servesc cu scovergi umplute cu dulceata de afine.
Pofta mare!