Prajitura Milch Schnitte (Felie de lapte)

de MIUTA in Dulciuri, 20 Oct 2011 | 20571 vizualizari

 

Reteta nr.200

 

INGREDIENTE

  • FOI(2 bucati)
  • 8 oua
  • 160 g zahar
  • 40 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 4 linguri miere
  • 4 linguri gris(macinat)
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 2 plicuri praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • CREMA
  • 500 ml lapte condensat
  • 500 ml frisca
  • 300 ml lapte
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 2 plicuri gelatina Dr.Oetker
  • putina coaja de portocala rasa fin
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Milch Schnitte (Felie de lapte):

Am hotarat sa fac foile de la Kinder Pingui.Ingredientele de la foi le-am impartit in doua si am facut cate o foaie pe rand.

Am separat ouale. Am mixat 4 galbenusuri cu 80 g zahar si un plic de vanilie. Dupa un timp am adaugat faina,praful de copt,grisul si cacao.Am mixat cateva minute sa se amestece toate ingredientele. Am adaugat laptele,uleiul si mierea.Am mixat usor toate ingredientele. La sfarsit se adauga albusul batut tare.Se amesteca usor cu o lingura de lemn.

Se toarna compozitia intr-o tava de 35/25,unsa si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru cca 12 minute. Se scoate din tava cu hartia de copt si se da la rece. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie care se prepara din jumatatile de  ingrediente ramase.

Dupa ce foile sunt gata si sunt racite ne apucam de crema. Gelatina se pune in lapte si se da la microunde la foc mic pentru un minut. Se bate frisca tare,se adauga laptele condensat,coaja de portocala si laptele cu gelatina. Se amesteca bine(eu am folosit mixerul)toate ingredientele un minut.

Se pune crema intre blaturi si se lasa la rece in frigider pentru 3-4 ore.

 

TIPS-URI

1

Am taiat bucatile de prajitura in functie de preferinte.Copiilor(nepoti) le-am taiat feliile sa semene cu Kinderul din comert si au fost foarte incantati.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Milch Schnitte (Felie de lapte)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

orin 1

29.12.2011, 13:43

Arata super prajitura.As vrea sa o fac si eu acum de revelion...crezi ca ar fi o problema daca as baga si niste zmeura proaspata prin crema?

alinutzika 1

29.12.2011, 14:00

f bun...si eu am facut!

ccrisstiana 1

16.01.2012, 16:47

papa bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu dovleac