MIUTA

1

Bucataras
incepator

BISTRITA

Bucataras din 11.01.2010

RETETE246
PRIETENI234
Retete

Cornuri pufoase cu ciocolata

In Dulciuri la 5 Feb 2012

Am pus faina in vasul in care se framanta.Am topit untul in lapte si am adaugat in el cat era caldut zaharul si drojdia.Dupa ce se dizolva drojdia se toarna laptele peste faina.Se pune un ou si putina sare.Se framanta foarte bine toate ingredientele.Se lasa la dospit 40-50 minute pana isi...

Tort Excelent

In Torturi la 8 Ian 2012

  Blatul de cacao :Se separa ouale.Albusurile se bat separat cu zaharul si putina sare. Se adauga pe rand galbenusurile si se mixeaza usor.Se pune nuca macinata si se amesteca usor. Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.Se pune peste ouale batute si se amesteca usor cu o...

Baigli cu nuca si mac

In Dulciuri la 1 Ian 2012

  Se face maiaua din drojdie,laptele caldut,zahar si putina faina si se lasa 10 minute la dospit in loc cald. Faina se amesteca cu untul solid,se pune iaurtul,untura solida,galbenusurile,sare,zahar si maiaua. Se framanta bine si se lasa la dospit o ora la loc caldut. Aluatul se...

Pogacele

In Aperitive / Garnituri la 1 Ian 2012

Jumarile se dau prin masina de carne cu ciurul mijlociu.Se amesteca cu sare si piper dupa gust.Eu le-am macinat cu robotul de bucatarie si a fost foarte bine dar erau scoase atunci din congelator. Se face maiaua intr-o cana din zahar,drojdie,2 linguri de faina si putin lapte caldut.Se lasa la...

Tort Buturuga 2012

In Torturi la 1 Ian 2012

La inceput am facut glazura.Am topit pe baie de aburi smantana cu ciocolata.Am amestecat mereu pana s-a topit ciocolata.Am dat glazura la rece. Blatul :Se separa albusul de galbenus.Galbenusurile se freaca separat cu zaharul pana se topeste.Se adauga faina,amidonul si nucile...

Salam de biscuiti reteta

In Dulciuri la 9 Dec 2011

Salam de biscuiti reteta Intai rupem biscuitii foarte marunt. Fierbem laptele,apa si zaharul pe foc mic pana se topeste zaharul. Adaugam cacao,zaharul vanilat si esentele. Amestecam bine si adaugam untul.Lasam pe foc mic pana se topeste untul. Cand untul este topit turnam...

Pizzete

In Aperitive / Garnituri la 9 Dec 2011

Drojdia se dizolva in lapte caldut, impreuna cu o lingurita de zahar. Se amesteca laptele cu faina,sare si se framanta. La sfarsit adaugam uleiul si framantam inca 5 minute. Se lasa la dospit cca 30 minute. In timp ce aluatul dospeste se pregateste umplutura. Am pus ciupercile si...

Salata verde cu ciuperci la gratar

In Salate la 24 Noi 2011

Am uns cu uleiul de masline gratarul unde voi aseza ciupercile. Am curata,spalat si taiat felii ciupercile. Le-am asezat pe gratar si le-am lasat la prajit. Am pus putina sare peste ele. Intre timp am curatat ceapa si salata. Le-am taiat fasii,le-am stropit cu suc de lamaie si...

Parjoale cu carne de porc - Reteta gustoasa si satioasa

In Porc la 12 Noi 2011

Iata cum se prepara aceste Parjoale cu carne de porc - Reteta gustoasa si satioasa Se pune peste carnea tocata,ceapa si cartoful dat pe razatoarea fina. Se adauga pesmetul imuiat in apa. Se pune usturoiul pisat,ouale,marar si patrunjel verde tocat. Se adauga sare si piper dupa gust.Se...

Cozonac "ochi de pisica"

In Prajituri la 12 Noi 2011

Se pune drojdia in 50 ml de apa calduta.Se pune putina faina si o lingurita de zahar. Se amesteca si se lasa la dospit 15 minute.Untul se topeste in cuptorul cu microunde.Se framanta maiaua cu faina,galbenus de ou,60 g zahar,untul topit,smantana si coaja rasa de la o lamaie.Se lasa la dospit...

Tiramisu reţetă cu frisca si visine

In Prajituri la 2 Noi 2011

Tiramisu reţetă cu frisca si visine Se pun galbenusurile intr-un castron.Se adauga zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de vanilie si se mixeaza foarte bine pana isi dubleaza volumul. Se adauga in compozitia de galbenusuri,plicul de capuccino si 50 ml lapte. Se pun galbenusurile pe...

Rulada din albusuri cu frisca si nuca

In Prajituri la 2 Noi 2011

Se bat albusurile spuma tare cu 200 g zahar. Se adauga praful de copt,apoi nucile si faina. Se amesteca foarte bine toate ingredientele. Se pune compozitia intr-o tava mare de aragaz(40/30)si se da la cuptor pentru 25-30 minute. Se umezeste cu apa rece un prosp de bucatarie si se...

Inghetata de vanilie si afine

In Dulciuri la 30 Oct 2011

Pentru inceput se pune laptele la fiert cu 50 g zahar si o pastaie de vanilie. Intr-un vas se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 50 g zahar pana se topeste. Cand laptele incepe sa fiarba se opreste focul si se scoate vanilia afara. Se toarna peste galbenusuri in fir subtire si se amesteca...

Salata de surimi

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2011

Se pun ouale la fiert in apa cu sare(cu sare nu crapa coaja oului). Se taie ceapa marunt,se pune putina sare pe ea si se lasa cateva minute. Intre timp taiem marunt batoanele de surimi dar avem grija sa lasam cateva si pentru ornat. Porumbul se spala cu apa rece si se lasa la scurs....

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2011

Se taie cascavalul,sunca si kapia cubulete. Ciupercile conservate se clatesc foarte bine cu apa rece si se lasa la scurs cateva minute. Se storc usor in mana si se taie cubulete. Maslinele se taie si ele daca sunt prea mari. Se amesteca cascavalul,sunca,kapia,ciupercile,maslinele cu 4...

Bulete de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Oct 2011

Se bat albusurile spuma tare cu putina sare. Cascavalul se rade pe razatoarea mica.Se amesteca cu albusul spuma. Se pune faina si se amesteca usor toate ingredientele. Formam cu mana bulete de cascaval si le asezam pe o tava. Punem ulei la incins si adaugam cand este fierbinte...

Piept de pui cu ciuperci si maioneza

In Pui la 28 Oct 2011

Am fiert pieptul de pui in apa cu vegeta cu gust de gaina. Intre timp taiem ciupercile cubulete. Cand pieptul de pui este fiert il scoatem din apa si il lasam la racit. Cand este rece il taiem cubulete. Il amestecam cu ciupercile,usturoiul zdrobit si maioneza. Punem sare si...

Castane coapte si dovleac copt la cuptor

In Dulciuri la 28 Oct 2011

Castanele se cresteaza pe o parte cu cutitul.Se tin o ora in apa cu putina sare. Dovleacul se taie felioare mai subtiri(nu foarte subtiri) si se presara cu zahar. Am pus intr-o tava hartie de copt si am asezat intr-o parte castanele si in cealalta parte dovleacul. Am pus tava la cuptor...

Prajitura Milch Schnitte (Felie de lapte)

In Dulciuri la 20 Oct 2011

Am hotarat sa fac foile de la Kinder Pingui.Ingredientele de la foi le-am impartit in doua si am facut cate o foaie pe rand. Am separat ouale. Am mixat 4 galbenusuri cu 80 g zahar si un plic de vanilie. Dupa un timp am adaugat faina,praful de copt,grisul si cacao.Am mixat cateva minute sa se...

Lapte condensat

In Dulciuri la 20 Oct 2011

Am pus intr-un bol zaharul,mierea si untul.Am folosit mixerul. Am mixat cateva secunde dupa care am pus apa fierbinte si am mixat cateva minute pana ce s-a topit untul si zaharul. Dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele am pus laptele praf si am continuat sa mixez pana devine crema....

Mamaliga in paturi cu branza si smantana

In Aperitive / Garnituri la 19 Oct 2011

 Nu am trecut cantitatile la faina de malai deoarece fiecare face mai multa sau mai putina mamaliga in functie de cate persoane servesc masa. Am pus apa cu sare la fiert.Cand a inceput apa sa fiarba am pus incet in ploaie faina de malai si am amestecat continu sa nu faca cocoloase....

Prajitura turnata cu mere

In Prajituri la 19 Oct 2011

Ouale se mixeaza foarte bine cu zaharul cateva minute. Se adauga uleiul ca la maioneza,pe urma laptele,praful de copt si faina. Eu am folosit mixerul pana la sfarsit. Aluatul se imparte in doua si se pune jumatate intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor cca...

Dovleac la congelator pentru iarna

In Conserve la 17 Oct 2011

 Dovleacul se curata de coaja,se da pe razatoarea mare sau pe robot si se pune la calit in ulei. Se adauga zahar dupa gust si se lasa la calit 10-15 minute. Se da la rece iar cand s-a racit se pune in pungi si se depoziteaza in congelator. Se poate pastra si in borcane dar trebuie...

Iepure in sos vanatoresc cu piure de cartofi

In Mancaruri cu carne la 17 Oct 2011

Ceapa se pune la calit in ulei pana devine sticloasa. Se adauga morcovul dat pe razatoarea fina si se caleste inca 5 minute. Se pune carnea de iepure si se lasa la rumenit. Se amesteca cu atentie iar cand carnea este frumos colorata se adauga vinul,sarea,foaia de dafin,pasta de ardei si...

Coronita cu afine si glazura de caramel

In Prajituri la 17 Oct 2011

Albusurile se bat spuma tare cu cele 5 linguri zahar,zaharul vanilat si praful de sare. Se pun cele 5 linguri de ulei si se mixeaza. La sfarsit se adauga nuca,faina si praful de copt. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se adauga afinele(eu le-am pus inghetate direct din...

Tocana de vitel cu cartofi

In Vita la 17 Oct 2011

Se pune la calit in ulei ceapa taiata fin. La cateva minute se adauga gogosarul taiat cubulete. Se pun 2 linguri pasta de ardei,carnea spalata si taiata,apa,sare si piper. Se lasa sa fiarba 30-40 minute la foc mic spre potrivit. Cand carnea este fiarta se pun cartofii curatati,spalati...

Prajitura turnata cu dovleac

In Prajituri la 15 Oct 2011

Se taie dovleacul si se curata de coaja.Se da pe razatoarea mare. Intr-o cratita se topeste 100 gr unt si se pune peste dovleacul dat pe razatoare. Se lasa la calit cca 10 minute amestecand cu grija sa nu se lege de cratita. Se pune 3 linguri de zahar si o esenta de vanilie. Se mai...

Reteta de preparare a papanasilor fierti cu prune

In Dulciuri la 14 Oct 2011

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza de vaci cu galbenusul,faina,grisul si albusul batut spuma. Se pune zaharul vanilat,putina sare si se amesteca bine. Se formeaza cu mana unsa cu faina gogosele iar in mijlocul lor se pune o jumatate de pruna. Se pun la fiert in apa...

Mancare de ardei copti cu smantana

In Mancaruri de legume la 14 Oct 2011

Ardeii copti se decojesc de coaja si se taie felii. Intr-o cratita se pune ulei si se adauga ceapa taiata fin. Se caleste cateva minute apoi se pune morcovul dat pe razatoarea mica. Se caleste inca 5 minute apoi punem o lingura cu pasta de ardei. Se pune cimbru,sare,piper,usturoiul...

Salata de ardei copti

In Salate la 14 Oct 2011

Se aleg ardei grasi si sanatosi.Se spala,se sterg si se pun la copt pe o plita.Se coc pe toate partile. Se pun intr-un vas se sareaza putin si se acopera cu un capac 5 minute. Se prepara sosul din zeama de lamaie sau otet,ulei,apa,zahar,patrunjel verde tocat si sare dupa gust. Cine...

Afisate 31 - 60 din 246 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]