MIUTA

1

Bucataras
incepator

BISTRITA

Bucataras din 11.01.2010

RETETE246
PRIETENI249
Retete

Oua in cuib de piure cu sos mornay

In Aperitive / Garnituri la 11 Oct 2011

Nu am trecut cantitati deoarece se pregateste in functie de cate persoane vor servii masa. Se pun cartofii la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se prepara din ei un piure cu unt,lapte si smantana. Piureul nu trebuie sa fie subtire ci mai gros. Se unge un vas de yena cu unt. Se...

Varza cu orez si ceafa la gratar

In Porc la 11 Oct 2011

Varza se da pe razatoare,se sareaza putin,se amesteca si se lasa 30 minute acoperita. Intr-o cratita se pune o lingura mare de untura. Se pune in untura fierbinte ceapa taiata fin,morcovul ras si se lasa la calit cateva minute. Se adauga pasta de ardei si la sfarsit varza stoarsa. Se...

Gomboti cu prune

In Dulciuri la 7 Oct 2011

Cartofii in coaja se fierb foarte bine in apa cu sare. Cand sau fiert se curata si se zdrobesc ca pentru piure. Adaugam peste cartofi oul,grisul,uleiul,faina si framantam foarte bine toate ingredientele. Prunele se despica,se scot samburii si se umplu cu zahar amestecat cu scortisoara(3...

Reteta de preparare a papanasilor fierti

In Dulciuri la 7 Oct 2011

Reteta de preparare a papanasilor Se amesteca branza de vaci cu galbenusul,faina,grisul si albusul batut spuma cu un praf de sare si zaharul vanilat. Se pune intr-o cratita la fiert apa cu sare. Cand apa clocoteste se pun papanasii facuti cu mana unsa cu faina. Se lasa la fiert 15-20...

Salata de cartofi

In Salate la 7 Oct 2011

Se fierb cartofii in coaja in apa cu sare. Se pun la fiert intr-o alta cratita si ouale.Se fierb cca 10 minute. Se curata ceapa,se taie solzisori fini si se sareaza. Castravetele murat se taie cubulete marunte. Castravetii verzi se curata de coaja si se taie rondelute. Cartofi cand...

Briose simple

In Dulciuri la 7 Oct 2011

Intr-un vas se amesteca ingredientele uscate:faina,zaharul,praful de copt si putina sare. In alt vas se amesteca untul topit,laptele caldut,coaja de portocala,esenta de vanilie si oul.Trebuie foarte bine amestecate cu o lingura de lemn apoi se pun ingredientele umede peste cele uscate si se...

Ardei umpluti cu varza la murat

In Muraturi la 7 Oct 2011

Ardeii se curata,se spala si se pun la scurs. Varza se da pe razatoare intr-un lighean.Se da pe razatoarea fina morcovul si radacina de telina.Se pun peste varza,se sareaza dupa gust,se amesteca bine toate la un loc si se lasa 3 ore amestecand din cand in cand. Dupa ce s-a imuiat varza,se...

Gogonele murate

In Muraturi la 7 Oct 2011

Gogonelele se spala foarte bine. Se aseaza in borcane cu hrean,marar,cimbru,boabe de mustar. Se pune in fiecare borcan cate un catel de usturoi,2 foi de dafin,un ardel iute,felii de hrean si morcov. Saramura se face din 10 l de apa,10 linguri de sare,200 ml otet,150 g zahar,foi de dafin...

Tochitura ardeleneasca

In Porc la 28 Sep 2011

Carnea se spala si se taie in bucati. Se pune intr-o cratita cu ulei,se adauga sare,piper si cimbru si se lasa sa fiarba pentru inceput in sucul ei pe urma cand scade sosul se prajeste. La jumatatea timpului de fierbere se pun si carnatii taiati rondelute si usturoiul pisat. Cand carnea...

Bulion

In Bulion la 28 Sep 2011

Rosiile trebuie sa fie foarte bine coapte. Se aleg rosiile foarte sanatoase,se spala bine si se pun la scurs de apa. Se taie in patru si se dau prin masina speciala pentru ales cojile si semintele. Se pun intr-o oala mare sub care am pus o tabla groasa de metal.Trebuie sa fiarba la foc...

Langosi unguresti

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2011

Se face o maia din drojdie,zahar putin lapte si faina.Se lasa la crescut 15 minute. Se pune restul de faina,ouale,sare,cele 4 linguri de smantana si se incepe framantatul adaugan treptat lapte caldut.Se framanta foarte bine pana coca devine moale. La sfarsit se adauga cateva linguri de...

Ciorba de varza cu cartofi

In Ciorbe la 26 Sep 2011

Am calit in ulei ceapa si unul din morcovi dat pe razatoare.Am adaugat pasta de ardei si am pus apa in cratita.Am pus telina si morcovul taiat cubulete. Am spalat si taiat costita felii.Am pus-o la fiert in ciorba. Am pus sare si cimbu uscat si am lasat sa fiarba pana aproape a fiert...

Dulceata de mure

In Dulceata / Gem la 26 Sep 2011

Eu pun la un kg de mure,500 g zahar si sucul de la o jumatate de lamaie. Se curata murea bob cu bob.Se amesteca cu zahar si se lasa cca 2 ore. Se pune la fiert si dupa o ora adaugam sucul de lamaie. Mai fierbem inca 20 minute si putem opri focul. Se pune fierbinte in borcanele...

Dulceata de afine

In Dulceata / Gem la 26 Sep 2011

Eu pun la un kg de afine,600 g zahar si sucul de la o jumatate de lamaie. Am ales cu grija afinele,le-am curatat de codite si le-am spalat. Le-am pus la scurs intr-o strecuratoare cca o ora. Am amestecat afinele cu zaharul si le-am lasat 2 ore. Le-am pus la fiert pentru 2 ore la foc...

Ardei kapia copti pentru iarna

In Conserve la 26 Sep 2011

Se aleg ardeii kapia din cei rosii,proaspeti si foarte sanatosi.Se coc pe gratar sau pe o tava metalica direct pe aragaz. Se coc pe toate partile.Cand sunt copti se pun intr-un lighean,se pune putina sare pe ei si se acopera cu un capac.La fel se procedeaza cu toti pana se termina de copt....

Gogosari in bulion

In Conserve la 26 Sep 2011

Gogosari se curata de seminte,se spala si se pun la scurs. Otetul,bulionul,uleiul,zaharul,frunzele de telina,foile de dafin se pun la fiert pe foc mic pana se dizolva zaharul.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Gogosari se taie feliute si se pun si ei la fiert cca 20 minute. Se...

Ketchup de casa

In Bulion la 26 Sep 2011

Ardeii kapia se coc,se pun intr-un lighean cu capac.Cand terminam de copt ardeii se decojesc de coaja,se curata de seminte si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Rosiile se storc prin masina de rosii.Eu am folosit bulion 2 l si a iesit foarte bun ketchup-ul. Ardeii se toaca foarte bine in...

Vinete la borcan pentru iarna

In Conserve la 24 Sep 2011

Cantitatea o alegeti dumneavoastra.Eu pun vinetele coapte de obicei in congelator dar acum m-am hotarat sa le pun in borcan deoarece am pus 30 kg si imi ocupa din spatiul pe care il pastrez pentru ghebe. Am copt vinetele, le-am decojit si le-am pus la scurs. Cand s-au scurs si racit le-am...

Salata de gogonele pentru iarna

In Conserve la 24 Sep 2011

Morcovii rasi si ceapa taiata solzisori se calesc 10 minute in 3 linguri de ulei. Se taie gogonelele si gogosarii felii. Intr-o cratita mare se pun 4 linguri zahar, 200 gr otet, foi de dafin si boabe de piper. Se lasa sa fiarba pana se topeste zaharul, apoi se pun gogonelele, gogosarii...

Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva

In Zacusca la 24 Sep 2011

Cum se prepara Tocana de legume cu orez pentru iarna reteta de conserva Ceapa se taie sozisori sau marunt. Morcovii se dau pe razatoarea mare. Se caleste ceapa in ulei 10 minute. Se adauga morcovii si se caleste in continuare inca 10 minute. Se adauga ardeii taiati cubulete si se fierbe...

Cipsuri de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2011

Se curata cartofii de coaja si se spala. Se feliaza foarte subtire.Eu am folosit o razatoare.Secretul este ca feliile de cartof sa fie foarte subtiri. Se pun intr-o strecuratoare si se spala sub jetul de apa rece dupa care se lasa la scurs. Intr-o tigaie se pune ulei din belsug asa vreo...

Conopida cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2011

Se pune la fiert conopida in apa cu vegeta. Se fierbe apoi se scurge si se lasa la racit. Facem maioneza din galbenus,sare si ulei. Tocam conopida si o amestecam cu maioneza si usturoiul pisat. Daca mai este necesar se mai pune sare si adaugam putin piper. Se serveste pe paine cu...

Cornulete bicolore

In Dulciuri la 24 Sep 2011

Se pune la dospit cubuletul de drojdie dizolvat in putin lapte caldut cu o lingurita zahar si putina faina.Se lasa 10 minute la dospit. Se fierbe siropul si se da la racit. Se amesteca ouale cu untul topit,zaharul vanilat,zaharul tos,coaja de lamaie,faina si maiaua.Se pune treptat laptele...

Prajitura cu mere

In Prajituri la 17 Sep 2011

Pentru inceput se pregatesc merele date pe razatoare si calite in ulei impreuna cu zaharul si scortisoara.Se dau la racit. Faina,untul,zaharul pudra,oul,praful de copt si smantana se famanta impreuna. Compozitia rezultata se imparte in doua parti. Se intinde o foaie pe masa si se aseaza...

Budinca de orez cu mere

In Dulciuri la 17 Sep 2011

Orezul se spala in mai multe ape si se lasa la scurs. Laptele se pune la fiert si cand incepe sa fiarba se adauga orezul amestecand sa nu se prinda de fundul cratitei.Se fierbe la foc mic.Dupa 10 minute de fierbere se adauga zaharul vanilat si praful de sare.Se mai lasa inca 10 minute la fiert...

Supa crema de ciuperci

In Supe la 17 Sep 2011

Se caleste ceapa tocata fin in untul topit pana devine sticloasa. Se adauga ciupercile curatate,spalate taiate felii si usturoiul. Se toarna deasupra jumatate din supa cu gust de pui,piper si sare daca mai este nevoie.Se fierb la foc mediu o jumatate de ora. Restul de supa se amesteca cu...

Cotlet de porc aromatizat in sos picant

In Porc la 15 Sep 2011

Condimentam bucatile de cotlet cu busuioc,menta,sare,piper si praf de ghimbir. Le punem intr-un vas si turnam peste ele sosul de soia. Lasam 4-5 ore la frigider.Eu le-am lasat de seara pana a doua zi. Le asezam in tava si turnam peste ele sosul in care au stat la marinat. Le punem in...

Gogosari cu sos de mustar

In Conserve la 13 Sep 2011

 Gogosarii se curata,se spala si se pun la scurs. Se taie feliute si se calesc pe rand cateva minute(2-3 minute) in ulei. Se scot din ulei cu o strecuratoare si se pun intr-un vas. La fel se procedeaza cu toti gogosarii. In uleiul ramas adaugam zaharul,otetul mustarul si...

Ciulama de cartofi de post

In Mancaruri de post la 8 Aug 2011

Ciulamaua de cartofi este o reteta de post ce se prepara foarte usor. Se curata cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu sare.Se caleste in ulei o ceapa tocata marunt.Se pune peste ceapa putina apa in care au fiert cartofii si se lasa la fiert. Cand ceapa a fiert se pune faina...

Conserva de peste in ulei

In Conserve la 6 Aug 2011

Se curata pestele, se taie felii si se sareaza. Se lasa 3 ore la rece in frigider. Se scoate se spala si se pune peste el otet atat cat sa treaca peste peste. Se lasa in otet 30 minute. Se pun intr-o cratita 300 ml ulei. Pestele se scoate din otet, se spala, se condimenteaza cu sare, piper...

Afisate 61 - 90 din 246 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]