desert cheesecake marmorat cu ciocolata

de vio_dreams in Prajituri, 10 Sep 2013 | 200786 vizualizari

 

Nu ma dau in vant dupa cheesecake-urile coapte, insa cele preparate la rece sunt irezistibile. Cel de astazi e absolut divin si provoaca dependenta!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 gr biscuiti digestivi cu scortisoara
  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 50 ml frisca lichida
  • 50 gr unt
  • Crema de vanilie:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 pastaie vanilie
  • 1 plic gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 200 gr mascarpone
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 50 gr zahar
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita ness
  • 1 plic gelatina
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA desert cheesecake marmorat cu ciocolata:

Blat: Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul.

Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece.

Crema de ciocolata: Topim mai intai ciocolata impreuna cu frisca lichida si nessul. Lasam sa se racoreasca si adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si omogenizam. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj.

Crema de vanilie: Batem frisca lichida pana se intareste. Adaugam mascarponele frecat cu zaharul pudra si in care am adaugat si semintele pastaii de vanilie. Adaugam gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj si omogenizam.

Dupa ce s-a racit blatul de biscuiti desfacem cu atentie hartia de copt si il asezam pe un platou. Asezam in jurul lui inelul reglabil pentru tort. Punem apoi cremele, alternandu-le. Incepem mai intai cu crema de vanilie pentru a crea contrast intre blat si crema.

Facem deasupra dungi cu o furculita pentru a crea aspectul de marmorare. Dam la frigider pana se intareste apoi desfacem inelul cu atentie.

Taiem felii cu un cutit bine ascutit.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "desert cheesecake marmorat cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (60)

sweetface_f 1

14.02.2016, 10:53

O prajitura foarte buna! Am facut-o intr-o forma rotunda de tort de 26 cm. Data viitoare insa voi folosi mai putina gelatina la crema - 4 foi de gelatina la fiecare crema.
Multumesc.

jolygina 1

15.05.2016, 00:21

arata super

Carmen 1

05.04.2017, 15:58

super

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bomboane ciocolatoase