Prajitura Vieneza (2)

de adela1981 in Prajituri, 18 Apr 2012 | 21080 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 1-2 linguri lapte
  • zeama de la o lamaie
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 gr amidon
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 200 gr unt
  • 150 gr visine
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Vieneza (2):

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa: ouale, zaharul, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie) si mixati totul pana ce se ingroasa. Apoi adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si faina. Se framanta si se imparte in trei parti egale. Se intind foile si se coc pe dosul tavii cca 7-10 minute.

Pentru crema amidonul se amesteca cu zaharul, adaugam laptele si fierbem pana ce se ingroasa, deasupra se pune o folie alimentara si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit adaugam cacao si esenta de rom. Untul se mixeaza spuma , apoi se adauga din crema de lapte, amestecam pana ce incorporam toata crema de lapte, spre final se adauga visinele. 

Crema se imparte in doua si se ung foile (foaie + crema + foaie +crema + foaie ).  Se da la rece , pana a doua zi pana ce se inmoaie foile, apoi se glazureaza.

Topim ciocolata cu smantana si intindem deasupra prajiturii, racim inca 30 minute apoi portionam.

Pur si simplu este delicioasa! Pofta dulce!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vieneza (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cremisimo