Prajitura Vieneza (2)

de adela1981 in Prajituri, 18 Apr 2012 | 20448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri cacao
  • 100 gr zahar
  • 5 linguri ulei
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 ou
  • 350 gr faina
  • 1-2 linguri lapte
  • zeama de la o lamaie
  • Crema:
  • 500 ml lapte
  • 50 gr amidon
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 200 gr unt
  • 150 gr visine
  • Glazura:
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 2 linguri smantana
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Vieneza (2):

In primul rand pregatiti doua cratite, una cu apa, pe care o punem pe foc la incalzit si in cealalta adaugati asa: ouale, zaharul, cacao, uleiul. Puneti cratita deasupra celei cu apa ( bain marie) si mixati totul pana ce se ingroasa. Apoi adaugati bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, laptele si faina. Se framanta si se imparte in trei parti egale. Se intind foile si se coc pe dosul tavii cca 7-10 minute.

Pentru crema amidonul se amesteca cu zaharul, adaugam laptele si fierbem pana ce se ingroasa, deasupra se pune o folie alimentara si se lasa la rece. Dupa ce s-a racit adaugam cacao si esenta de rom. Untul se mixeaza spuma , apoi se adauga din crema de lapte, amestecam pana ce incorporam toata crema de lapte, spre final se adauga visinele. 

Crema se imparte in doua si se ung foile (foaie + crema + foaie +crema + foaie ).  Se da la rece , pana a doua zi pana ce se inmoaie foile, apoi se glazureaza.

Topim ciocolata cu smantana si intindem deasupra prajiturii, racim inca 30 minute apoi portionam.

Pur si simplu este delicioasa! Pofta dulce!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Vieneza (2)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu jeleu de visine si crema de ciocolata