Aceasta prajiturica este o incantare pentru papilele gustative, un blat pufos care se imbina perfect cu minunatia de crusta crocanta si aromata! Pentru crusta m-am inspirat de pe site-ul : ce-mai-fac-fetele.blogspot.com
Crusta:
Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent.
Blatul:
Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia precedenta.
Intr-un bol punem 4 linguri din compozitie, apoi adaugam praful de nesquik si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava iar deasupra punem compozitia maro(eu am puso intr-un posh si am trasat linii deasupra compozitiei albe).
Peste aluat presaram crusta, iar dupa ce am intins-o uniform apasam usor cu mana.
Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-40 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde (facem proba cu scobitoarea).
Se serveste simpla sau pudrata cu zahar.
1
Cantitatile sunt pentru o tava cu diametrul de 35x26 cm.