by Alice Ciobanu
Intr-un vas punem drojdia si zaharul si le amestecam bine.
Adaugam apoi untul moale, galbenusurile, coaja de lamaie si laptele, iar la urma adaugam faina amestacata cu sare.
Framantam bine cu mana vreo 10 minute dupa care lasam aluatul sa creasca la loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce si-a dublat volumul, luam aluatul si il intindem cu sucitorul uns cu ulei pe planseta de lucru, unsa si ea la randul ei cu ulei.
Intindem o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Taiem toata foaia rondele cu ajutorul unui pahar trecut mereu prin faina, apoi cu un dop de la o sticla de plastic facem gaura in mijloc.
Coacem gogosi in ulei bine incins, apoi ii scoatem pe un servetel absorbant.
Dupa ce am terminat de prajit gogosi, topim ciocolata pe baie de abur cu cele 5 lingurite de frisca lichida.
Cat sunt calduti ii trecem prin ciocolata topita, iar deasupra presaram bombonele.
Pofta buna!