By www.cevabun.ro
Spalam rosiile si le crestam apoi le scufundam intr-o oala cu apa fierbinte pentru 30 de secunde.
Le scoatem din apa cu o paleta si le trecem repede printr-un jet de apa rece, sau le punem intr-un vas cu cuburi de gheata, apoi le curatam de coaja.
Le dam apoi prin masina pentru bulion.
Obtinem cca. 2-2.5 l de suc.
Spalam lamaile si le razuim coaja (fara partea alba care e amaruie), apoi stoarcem sucul.
Punem sucul de rosii intr-o oala, iar peste el adaugam coaja si zeama de lamaie, zaharul si scortisoara.
Fierbem gemul aproximativ 1-2 ore.
Dupa 1 ora luam o lingura din gem si punem pe o farfuriuta.
Dupa ce s-a racit inclinam usor farfuriuta, iar daca gemul nu curge inseamna ca este gata!
Sterilizam borcanele, apoi turnam gemul si infiletam capacele.
Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi.
Gemul de rosii este delicios...are o tenta placuta de lamaie si scortisoara.
E perfect pentru clatite sau pur si simplu de intins pe paine!