Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara

de Angelina_Elena in Dulceata / Gem, 6 Sep 2012 | 5964 vizualizari

 

By www.cevabun.ro

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de rosii bine copate
  • 1 kg de zahar
  • 2 lamai
  • 1/2 lingurita scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara:

Spalam rosiile si le crestam apoi le scufundam intr-o oala cu apa fierbinte pentru 30 de secunde.

Le scoatem din apa cu o paleta si le trecem repede printr-un jet de apa rece, sau le punem intr-un vas cu cuburi de gheata, apoi le curatam de coaja.

Le dam apoi prin masina pentru bulion.

Obtinem cca. 2-2.5 l de suc.

Spalam lamaile si le razuim coaja (fara partea alba care e amaruie), apoi stoarcem sucul.

Punem sucul de rosii intr-o oala, iar peste el adaugam coaja si zeama de lamaie, zaharul si scortisoara.

Fierbem gemul aproximativ 1-2 ore.

Dupa 1 ora luam o lingura din gem si punem pe o farfuriuta.

Dupa ce s-a racit inclinam usor farfuriuta, iar daca gemul nu curge inseamna ca este gata! 

Sterilizam borcanele, apoi turnam gemul si infiletam capacele.

Acoperim borcanele cu o patura groasa si le lasam pana a doua zi.

Gemul de rosii este delicios...are o tenta placuta de lamaie si scortisoara.

E perfect pentru clatite sau pur si simplu de intins pe paine!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de rosii cu aroma de lamaie si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Gem de rosii