Aseara am primit niste cirese frumoase,mari si coapte...si cum cornurile de ieri(care s-au terminat deja) au fost delicioase si pufoase am decis sa refac aluatul, dar de data aceasta sa folosesc drept umplutura o parte din ciresele primite;;)...si daca tot am ajuns la reteta cu nr. 70, va servesc cu aceste pachetele absolut delicioase!
Aluatul
Punem faina intr-un vas, iar in mijloc facem o adancitura. In adancitura punem oul, zaharul, zaharul vanilat Boubon, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 10-15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul pe margine si mai framantam pana cand acesta se incorporeaza in aluat.
Lasam apoi aluatul la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
Dupa ce aluatul a dospit, spalam ciresele si le curatam de samburi.
Punem ciresele curatate intr-un castron, adaugam 2 linguri de zahar peste ele, amestecam si dam putin deoparte.
Tapetam masa cu faina apoi intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o taiem in 8 patrate aproximativ egale (eu am mai intins o bucata de aluat care era mai grosuta si asa mi-au rezultat 9 pachetele). Luam fiecare bucata de aluat, iar in mijlocul ei punem ciresele, apoi luam fiecare colt si il unim la mijloc. Procem la fel si cu celelalte. Lasam apoi pachetelele la odihnit pe masa timp de 15-20 de minute.
Oul se bate cu laptele.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam pachetele.
Le ungem cu ou, iar apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos pe talpa.
Le lasam sa se raceasca putin, apoi le savuram alaturi de un pahar cu lapte!
Pofta buna!!!
1
Ciresele le-am masurat cu o cana de 200 ml.