Desi prezentarea nu este prea reusita, va asigur ca prajitura este mai mult decat delicioasa...blaturile insiropate si crema fina de lamaie au transformat-o intr-o prajitura fantastica!...pentru blaturile de cacao m-am inspirat de la Miha (reteta "Sandwich cu Mascarpone"), multumesc draga mea!
Blat de cacao:
Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand acestea isi dubleaza volumul.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam cu o lingura de jos in sus.
La final adaugam cacaoa.
Impartim compozitia in 3 partie egale si coacem 3 foi in tava de chec tapetata cu hartie de copt si putin ulei timp de 15 minute.
Pandispan:
Batem albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-au intarit adaugam treptat zaharul si batem in continuare pana obtinem o spuma teapana.
Adaugam apoi galbenusurile, apa, faina amestecata cu praful de copt si colorantul alimentar.
Impartim compozitia in 2 partie egale si coacem 2 foi in tava de chec tapetata cu hartie de copt si putin ulei timp de 15 minute.
Crema:
Intr-un ibric se pune 450 ml laptele la fiert.
Intr-un castron amestecam amidonul cu zaharul si 50 ml lapte.
Cand laptele incepe sa fiarba dam inbricul de pe foc, adaugam compozitia precedenta, apoi punem din nou la fiert si amestecam continuu pana cand crema sa ingrosat.
Luam de pe foc si adaugam coaja rasa si zeama de lamaie.
Omogenizam si lasam crema sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit, frecam untul spuma cu zaharul praf si adaugam treptat crema rece.
Siropul:
Intr-un ibric punem zaharul si apa si lasam sa fiarba pana cand zaharul sa topit.
La sfarsit adaugam esenta de rom.
Glazura de ciocolata:
Topim ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida pe baie de abur.
Asamblare:
Impartim crema in 4 parti egale.
Pe o tava/platou dreptunghiular asamblam prajitura: punem un blat de cacao, sirop, crema, pandispan, sirop, crema, blat de cacao, sirop, crema, pandispan, sirop, crema, blat de cacao, sirop.
Dupa ce am terminat de asamblat, glazuram prajitura apoi o dam la frigider pentru cel putin 3 ore.
Pofta buna!