Multumesc frumos Madi_Marin pentru aceasta reteta!:-* M-am incumetat sa le fac si nu imi pare rau deloc! Delicate, dulci, aromate...au iesit niste mini tarte minunate:D
Aluatul:
Intr-un vas punem faina, oul, zaharul, praful de sare si untul rece taiat bucatele mici. Se framanta un aluat mai lipicios care se inveleste in folie de plastic si se da la rece cca. 1 ora.
Dupa ce aluatul a stat la rece, se scoate si se repartizeaza in formele care nu necesita ungere in prealabil. Se inteapa aluatul din loc in loc cu o furculita si se dau formele la cuptor, la nivelul din mijloc , pentru cca. 15-20 de minute. Cand sunt gata, se lasa la racit. Incercam sa soatem aluatul din forme cat inca este caldut. Pentru ca ele se umflasera destul de mult la cuptor, cat timp au fost fierbinti am mai decupat portiunea din mijloc ca sa fac loc cremei.
Crema:
Se prepara budinca de vanilie astfel: intr-un ibric punem 200 ml lapte la fiert. Praful pentru crema se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie si laptele ramas(50 ml). Cand laptele incepe sa fiarba, se da de pe foc, se adauga compozitia precedent se amesteca si se pune din nou la foc mic, pana cand aceasta se ingroasa. Se lasa la racit.
Decor:
Cand crema de vanilie este rece putem sa umplem mini tartele. Deasupra asezam frumos fructele. La final pregatim jeleul transparent conform instructiunilor de pe ambalaj si il repartizam usor peste fructe.
Se dau la rece inainte de servire.
Pofta buna!
1
Din cantitatile precizate mai sus au rezultat 15 mini-tarte(formele pe care le am eu sunt foarte micute!).