Cheesecake

de Angelina_Elena in Dulciuri, 16 Iun 2012 | 4897 vizualizari

 

Reteta am gasit-o pe site-ul http://mayas-esprit.blogspot.ro:)

 

INGREDIENTE

Aluat:
  • 250 g faina
  • 125 g unt
  • 1 ou
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
Umplutura:
  • 500 g branza dulce de vaci(sau crema de branza)
  • 100 ml frisca lichida(daca folositi crema de branza nu trebuie sa puneti frisca)
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 60 g amidon
  • coaja rasa de lamaie(optional)
  • un pliculet zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheesecake:

Aluat:

Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20 de minute la figider.

Umplutura:

Branza de vaci se pune intr-un caston, se adauga frisca lichida apoi mixam bine cu blenderul. In alt vas mixam spuma ouale cu zaharul si coaja de lamaie. Peste ouale mixate cu zahar si coaja de lamaie se aduga branza si se continua mixarea. Se adauga amidonul si zaharul vanilat si se omogenizeaza.

Aluatul rece se pune intre 2 bucati de hartie de copt si se intinde in forma rotunda.

Tapetam o tava cu hartie de copt si unt, apoi punem aluatul si nivelam marginile.

Se inteapa cu furculita din loc in loc si se da 5-10 minute la cuptorul preinalzit la 200°C pana se rumeneste usor. Se scoate tava din cuptor si se toarna umplutura. Se acopera tava cu folie de aluminiu si se introduce din nou in cuptor pentru 20 minute tot la 200°C , descoperim apoi tava si coboram temperatura la 170°C si mai lasam inca 30 de minute pana se rumeneste deasupra.

Se lasa la racit, apoi se scoate din forma si se aseaza pe un platou. Se serveste cu fructe, simpla, cu topping de fructe sau pudrata cu zahar.

Va doresc pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake fara coacere