Reteta am preluat-o de pe site-ul papabun.ro
Aluat:
Intr-un vas punem faina amestecat cu sare, ouale batute(ca pentru omleta), uleiul si apa si framantam un aluat tare, pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute.
Intre timp pregatim Umplutura:
Curatam merele de coaja, codite si samburi, apoi le taiem cubulete.
Intr-o o tigaie (de teflon) punem cele 2 linguri ulei, adaugam merele taiate cubulete si zaharul.
Le calim la foc mic pana cand scade sucul lasat iar zaharul se caramelizeaza. Stingem apoi focul si dam tigaia deoparte.
Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece.
Tapetam suprafata de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie subtirica de 4 mm.
Ungem toata suprafata aluatului cu unt topit si racit, apoi intindem umplutura de mere caramelizate.
Rulam cu grija aluatul si ii dam forma de U/corn mai mare sau cum dorim, apoi asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt.
Ungem strudelul cu unt si dam tava la cumptorul preincalzit timp de 20-30 de minute.
Intre timp pregatim Sosul de vanilie:
Intr-un ibric punem 250 ml lapte la fiert.
Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si galbenusul, iar la final adaugam laptele si omogenizam.
Cand laptele incepe sa fiarba, dam ibricul deoparte, turnam compozitia precedenta, punem din nou la foc amestecand continuu.
Ne rezulta un sos subtirel, de consistenta smantanii pentru frisca.
Dupa ce s-a mai racit putin taiem strudelul si il servim cu sos de vanilie.
Pofta buna!!!