Pregatim clatitele dupa reteta data sau dupa reteta noastra preferata. Le facem subtirele, nu groase.
Umplutura: pieptul de curcan il taiem cubulete si il prajim in 2-3 linguri de ulei, apoi il scurgem si il lasam de-o parte.
Ceapa o taiem cubulete si o punem la calit in cateva linguri de...
Mai intai am pregatit SIROPUL : apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat sa fiarba inca 2-3 minute, apoi am oprit focul. Cand siropul s-a racit, am adaugat mierea. Topim...
Batem bine untul cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pana s-a dizolvat complet zaharul.
Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul precedent.
La sfarsit adaugam sucul de lamaie, coaja de la o lamaie si afinele.
Amestecam usor...
Umplutura: curatam mere de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele, zaharul si zaharul vanilat Bourbon.
Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat.
La final...
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.
Adaugam galbenusurile peste...
Batem albusurile cu praful de sare si adaugam treptat zaharul.
Continuam sa mixam pana cand zaharul s-a topit.
Adaugam galbenusurile, uleiul, praful de copt stins cu zeama de la lamai si continuam sa mixam pana la omogenizare.
Din aceasta compozitie punem 7-8 linguri intr-un bol, adaugam...
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare.
Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca.
Intr-un bol punem ouale, iaurtul, sare si piper dupa gust si batem bine....
Punem drojdia intr-o canita, adaugam 1 lingurita de zahar, putina apa calduta si omogenizam.
Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia.
Adaugam sarea, zaharul ramas, uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.
Acoperim vasul cu...
Aluat: preg atim maiaua: intr-un castronel punem 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta.
Lasam la dospit 10 minute.
Intr-un vas punem faina, oul, untul topit, apa, zaharul ramas si sarea.
Framantam un aluat pe care il l asam la crescut la loc caldut...
Intr-un vas punem ouale, sarea, zaharul, untul topit si racit si omogenizam.
Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si putina apa minerala in paralel.
Adaugam apa minerala cat este nevoie pentru a obtine un aluat mai gros decat cel de la clatitele romanesti.
La final adaugam...
Am lasat spanacul la decongelat peste noapte.
Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am taiat-o marunt.
Intr-o cratita punem putin ulei la incins si adaugam ceapa.
Cand ceapa s-a calit am pus spanacul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust.
Am lasat sa se caleasca impreuna apoi am...
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete.
Ii punem la fiert in apa cu putina sare pentru 15 minute, apoi ii scurgem de apa si ii punem la rumenit in tigaie.
Ii saram dupa gust si ii scoatem pe servetele pentru a absorbii excesul de ulei.
Ouale le amestecam cu faina si incepem...
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....
Prima data pregatim cafeaua, si o lasam sa se raceasca.
Pregatim budinca. Intr-un ibric mai mic punem 200 ml lapte la fiert.
Intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele ramas.
Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta si...
Spalam si taiem cubulete pieptul de pui.
Morcovul il dam pe razatoarea ochiuri mici. Dupa ce scobim dovlecelul luam o parte din miezul acestaia (fara seminte), il taiem cubulete.
Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, cozile de ceapa verde taiate...
Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte.
Curatam morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa o taiem marunt.
Punem ceapa la calit, apoi adaugam morcovul, lasam sa se caleasca usor si la final adaugam pasta de ardei.
Dupa ce s-au calit legumele,...
Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute.
Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si sarea.
Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios.
In functie de puterea de...
Pieptul de curcan il spalam, il taiem felii, il punem intr-o folie transparenta si il batem cu ciocanul de snitele pe ambele parti.
Condimentam cu sare si piper fiecare bucata.
Batem ouale, adaugam putina sare. Pesmetul il amestecam cu oregano, boiaua iute, putina sare si piper.
Punem...
Se curata fasolea, apoi se opareste cu putina sare.
Intre timp, ceapa taiata marunt se caleste, se adauga morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, se adauga rosiile pasate sau tocate marunt, dupa care se condimenteaza cu sare si piper.
Fasolea scursa se pune peste rosii si ceapa, se...
Spalam, curatam si taiem marunt legumele.
Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si o lasam pana se inmoaie.
Adaugam apoi morcovul si cartofii.
Acoperim cu un capac si amestecam din cand in cand.
Dupa ce legumele sau calit, adaugam pieptul de pui spalat si taiat...
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Ciresele le spalam, scoatem samburii si presaram cate 1 lingura de zahar peste capsuni si 1 lingura de zahar peste cirese.
Amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.
Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie...
Ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma.
Adaugam apoi apa si uleiul.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Intr-un bol punem 4 linguri din compozitia alba, adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam....
Pe una dintre parti ungem felia de paine cu unt, apoi decupam miezul astfel incat sa ramana doar coaja.
Am pus coaja de paine in tigaie, cu partea unsa cu unt in jos.
In mijlocul feliei am pus cate oul, peste care am presarat putina sare.
Peste ou punem feliile de cascaval si...
Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
Peste iaurt adaugam sarea si praful de copt si omogenizam.
Incorporam faina (cu o lingura sau spatula) pana obtinem o compozitie mai grosuta decat smantana.
Adaugam apoi si coacazele rosii si omogenizam usor.
Intr-o tigaie teflonata,...
Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia.
Lasam sa se odihneasca 20 de minute.
Dupa ce au trecut cele 20 de minute, adaugam faina, sarea si framantam pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca de maini.
Daca...
Cartofii i-am facut altfel decat de obicei, cu untura de rata si usturoi, dementiali!
Am spalat cartofii si i-am curatat folosindu-ma de un burete.
I-am taiat in 4, i-am spalat inca odata si apoi i-am pus intr-o oala cu apa sarata.
I-am lasat sa fiarba 15-20 de minute, apoi am scurs apa...
Aluat fraged:
Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.
Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat.
Il lasam...
Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea.
Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos.
Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu zeama de lamaie....
Blat pufos: pentru inceput, amestecam drojdia cu putina apa calduta. Lasam putin deoparte.
Urmeaza sa amestecam zaharul cu sarea, uleiul de masline si apa rece.
Faina o punem intr-un vas mare, in care sa putem framanta usor.
Facem o gropita in mijloc si turnam alternativ apa calda...
Briose: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul.
Adaugam apoi si faina cernuta amestecata cu praful de copt.
Ungem forme de silicon cu putin ulei.
Turnam compozitia in forme.
Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de...
Clatite pane cu piept de curcan si legume
Pregatim clatitele dupa reteta data sau dupa reteta noastra preferata. Le facem subtirele, nu groase. Umplutura: pieptul de curcan il taiem cubulete si il prajim in 2-3 linguri de ulei, apoi il scurgem si il lasam de-o parte. Ceapa o taiem cubulete si o punem la calit in cateva linguri de...
Baclava
Mai intai am pregatit SIROPUL : apa si zaharul le-am pus pe foc si le-am lasat sa fiarba cca. 15 minute. Cand a inceput sa se formeze un sirop, am stors lamaia si am adaugat-o peste. Am mai lasat sa fiarba inca 2-3 minute, apoi am oprit focul. Cand siropul s-a racit, am adaugat mierea. Topim...
Prajitura cu afine si lamaie
Batem bine untul cu zaharul si praful de sare, adaugam ouale si amestecam pana s-a dizolvat complet zaharul. Faina se amesteca cu nuca de cocos si praful de copt si se incorporeaza in amestecul precedent. La sfarsit adaugam sucul de lamaie, coaja de la o lamaie si afinele. Amestecam usor...
Prajitura cu mere
Umplutura: curatam mere de coaja si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-o tigaie de teflon punem uleiul, merele, zaharul si zaharul vanilat Bourbon. Le lasam la calit la foc mic, timp de 10-15 minute, pana cand zaharul s-a caramelizat iar merele s-au inmuiat. La final...
Prajitura cu pandispan, bezea cu nuci si crema de vanilie
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam spuma albusurile impreuna cu sarea, apoi adaugam treptat zaharul mixand pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam. Adaugam galbenusurile peste...
Chec Sylvia
Batem albusurile cu praful de sare si adaugam treptat zaharul. Continuam sa mixam pana cand zaharul s-a topit. Adaugam galbenusurile, uleiul, praful de copt stins cu zeama de la lamai si continuam sa mixam pana la omogenizare. Din aceasta compozitie punem 7-8 linguri intr-un bol, adaugam...
Cartofi gratinati cu branza si cascaval
Cartofii ii curatam de coaja, ii spalam, ii taiem felii si ii punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute, apoi ii scoatem din apa, ii lasam putin sa se racoreasca. Intr-un bol punem ouale, iaurtul, sare si piper dupa gust si batem bine....
Langosi
Punem drojdia intr-o canita, adaugam 1 lingurita de zahar, putina apa calduta si omogenizam. Intr-un vas punem faina. Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia. Adaugam sarea, zaharul ramas, uleiul si framantam un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Acoperim vasul cu...
Pariziene cu nuca, rom si stafide
Aluat: preg atim maiaua: intr-un castronel punem 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta. Lasam la dospit 10 minute. Intr-un vas punem faina, oul, untul topit, apa, zaharul ramas si sarea. Framantam un aluat pe care il l asam la crescut la loc caldut...
Pancakes rapide
Intr-un vas punem ouale, sarea, zaharul, untul topit si racit si omogenizam. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si putina apa minerala in paralel. Adaugam apa minerala cat este nevoie pentru a obtine un aluat mai gros decat cel de la clatitele romanesti. La final adaugam...
Mancare de spanac cu ou ochi
Am lasat spanacul la decongelat peste noapte. Ceapa am curatat-o, am spalat-o si am taiat-o marunt. Intr-o cratita punem putin ulei la incins si adaugam ceapa. Cand ceapa s-a calit am pus spanacul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Am lasat sa se caleasca impreuna apoi am...
Cartofi cu piept de pui in aluat cu bere
Cartofii ii curatam, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu putina sare pentru 15 minute, apoi ii scurgem de apa si ii punem la rumenit in tigaie. Ii saram dupa gust si ii scoatem pe servetele pentru a absorbii excesul de ulei. Ouale le amestecam cu faina si incepem...
Tort cu aroma de portocale si frisca
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa. Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam....
Desert rapid cu biscuiti si budinca de vanilie
Prima data pregatim cafeaua, si o lasam sa se raceasca. Pregatim budinca. Intr-un ibric mai mic punem 200 ml lapte la fiert. Intre timp amestecam galbenusurile cu zaharul, faina si laptele ramas. Cand laptele incepe sa fiarba, il luam de pe foc, adaugam compozitia precedenta si...
Dovlecei umpluti
Spalam si taiem cubulete pieptul de pui. Morcovul il dam pe razatoarea ochiuri mici. Dupa ce scobim dovlecelul luam o parte din miezul acestaia (fara seminte), il taiem cubulete. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, cozile de ceapa verde taiate...
Ciorba de ardei umpluti
Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte. Curatam morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa o taiem marunt. Punem ceapa la calit, apoi adaugam morcovul, lasam sa se caleasca usor si la final adaugam pasta de ardei. Dupa ce s-au calit legumele,...
Cornuri de Bratislava
Intr-un castron punem laptele caldut, adaugam drojdia peste el si lasam la dospit 5 minute. Intr-un vas incapator punem faina, adaugam ouale, maiaua, zaharul pudra, untul topit si racit si sarea. Incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic, nelipicios. In functie de puterea de...
Snitele crocante din piept de curcan
Pieptul de curcan il spalam, il taiem felii, il punem intr-o folie transparenta si il batem cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Condimentam cu sare si piper fiecare bucata. Batem ouale, adaugam putina sare. Pesmetul il amestecam cu oregano, boiaua iute, putina sare si piper. Punem...
Pastai scazute cu usturoi - reteta de vara
Se curata fasolea, apoi se opareste cu putina sare. Intre timp, ceapa taiata marunt se caleste, se adauga morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, se adauga rosiile pasate sau tocate marunt, dupa care se condimenteaza cu sare si piper. Fasolea scursa se pune peste rosii si ceapa, se...
Ciorba de cartofi cu piept de pui
Spalam, curatam si taiem marunt legumele. Intr-o oala punem uleiul la incins, apoi adaugam ceapa si o lasam pana se inmoaie. Adaugam apoi morcovul si cartofii. Acoperim cu un capac si amestecam din cand in cand. Dupa ce legumele sau calit, adaugam pieptul de pui spalat si taiat...
Prajitura cu cirese si capsuni
Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Ciresele le spalam, scoatem samburii si presaram cate 1 lingura de zahar peste capsuni si 1 lingura de zahar peste cirese. Amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura. Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie...
Chec cu rom, nuci si cacao
Ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Intr-un bol punem 4 linguri din compozitia alba, adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam....
Sandvis cald cu ou si cascaval
Pe una dintre parti ungem felia de paine cu unt, apoi decupam miezul astfel incat sa ramana doar coaja. Am pus coaja de paine in tigaie, cu partea unsa cu unt in jos. In mijlocul feliei am pus cate oul, peste care am presarat putina sare. Peste ou punem feliile de cascaval si...
Pancakes cu coacaze rosii
Batem ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Peste iaurt adaugam sarea si praful de copt si omogenizam. Incorporam faina (cu o lingura sau spatula) pana obtinem o compozitie mai grosuta decat smantana. Adaugam apoi si coacazele rosii si omogenizam usor. Intr-o tigaie teflonata,...
Kombe - placinta cu telemea si ceapa verde
Intr-un castron punem laptele si apa caldute, drojdia sfaramitata si amestecam cu o lingura pana se dizolva drojdia. Lasam sa se odihneasca 20 de minute. Dupa ce au trecut cele 20 de minute, adaugam faina, sarea si framantam pana obtinem un aluat care sa nu se lipeasca de maini. Daca...
Cartofi noi cu usturoi si pulpe de pui la cuptor
Cartofii i-am facut altfel decat de obicei, cu untura de rata si usturoi, dementiali! Am spalat cartofii si i-am curatat folosindu-ma de un burete. I-am taiat in 4, i-am spalat inca odata si apoi i-am pus intr-o oala cu apa sarata. I-am lasat sa fiarba 15-20 de minute, apoi am scurs apa...
Desert cornulete fragede
Aluat fraged: Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat. Il lasam...
Prajitura frageda cu branza dulce si stafide
Aluat fraged: intr-un vas punem faina si sarea. Untura/untul o/il topim partial (la microunde) apoi o punem peste faina si incepem sa amestecam cu mana pana cand aluatul devine nisipos. Apoi adaugam zaharul, omogenizam iar apoi adaugam si praful de copt stins cu zeama de lamaie....
Pizza cu blat pufos
Blat pufos: pentru inceput, amestecam drojdia cu putina apa calduta. Lasam putin deoparte. Urmeaza sa amestecam zaharul cu sarea, uleiul de masline si apa rece. Faina o punem intr-un vas mare, in care sa putem framanta usor. Facem o gropita in mijloc si turnam alternativ apa calda...
Briose cu crema de lamaie
Briose: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul. Adaugam apoi si faina cernuta amestecata cu praful de copt. Ungem forme de silicon cu putin ulei. Turnam compozitia in forme. Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de...