Aluat: pregatim maiaua: intr-un castronel punem 2 linguri de zahar, 2 linguri de faina si putina apa calduta.
Lasam la dospit 10 minute.
Intr-un vas punem faina, oul, untul topit, apa, zaharul ramas si sarea.
Framantam un aluat pe care il lasam la crescut la loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Umplutura: Peste nuca adaugam zaharul, coaja rasa de lamaie, esenta de rom, cacaoa si stafidele.
Adaugam laptele caldut, putin cate putin si omogenizam pana obtinem o compozitie omogena ca la salamul de biscuiti.
Dupa ce a dospit impartim aluatul in 10 parti egale. Intindem fiecare biluta intr-o foaie rotunda pe care o “taiem imaginar” in 2.
Una din parti o franjuram cu un cutit. Pe cealalta parte punem 2-3 lingurite de umplutura si rulam inchizand capetele, pentru a fii siguri ca nu va iesi umplutura.
Tapetam o tava cu hartie de copt. Le punem in tava si le lasam la crescut inca 30 minute, apoi le ungem cu oul batut si le coacem la cuptor preincalzit, pana se rumenesc frumos deasupra.
Pofta buna!