Un praz minunat, destul de usor si la indemana noastra pe timp de vara!
Spalam si taiem cubulete pieptul de pui.
Morcovul il dam pe razatoarea ochiuri mici. Dupa ce scobim dovlecelul luam o parte din miezul acestaia (fara seminte), il taiem cubulete.
Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins, adaugam ceapa, cozile de ceapa verde taiate marunt, lasam pana se inmoaie, apoi adaugam morcovul si cubuletele de dovlecel, lasam 2 minute si adaugam pasta de ardei kapia.
Lasam legumele sa se inmoaie, apoi adaugam pieptul de pui. Adaugam rosiile pasate, sare dupa gust si putin piper. Lasam sa fiarba pana scade putin sucul de pe legume.
Tapetam o tava cu hartie de copt (initial am pus folie de aluminiu dar am schimbat apoi) si se aseazam jumatatile de dovlecel. Punem umplutura si se apasam usor.
Dam apoi tava la cuptorul preincalzit pentru 30-40 de minute.
Dupa ce s-au facut, scoatem tava din cuptor, presaram cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si dam din nou la cuptor pana se topeste.
Servim dovleceii calzi!
Pofta buna!
1
Putem adauga pe langa legumele precizate si 1 ardei gras pentru un plus de savoare.
2
La fel de bine putem inlocuii dovleceii cu vinete.