Pizza cu blat pufos

de Angelina_Elena in Pizza, 12 Iun 2014 | 5565 vizualizari

 

De data asta am ales alt blat de pizza si nu cel pe care il pregatesc de obicei...vreau sa va spun ca este MINUNAT si ca o sa ramana blatul meu de pizza preferat! Imi place ca nu se intareste si ramane la fel de bun ca si cand era proaspat. Multumesc Teo´s Kitchen pentru reteta! :X

 

INGREDIENTE

Blat pufos:

  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • o cana apa calduta (250 ml)
  • o cana apa rece
  • 1 lingura cu varf zahar
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 2-3 linguri ulei de masline (nu-l inlocuiti cu cel de floarea-soarelui)
  • 3 linguri faina de malai
  • cca. 800 g faina

Topping:

  • sunca
  • cascaval
  • rondele de ceapa
  • sos pentru pizza (facut in casa) sau ketchup
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu blat pufos:

Blat pufos: pentru inceput, amestecam drojdia cu putina apa calduta. Lasam putin deoparte.

Urmeaza sa amestecam zaharul cu sarea, uleiul de masline si apa rece.

Faina o punem intr-un vas mare, in care sa putem framanta usor.

Facem o gropita in mijloc si turnam alternativ apa calda si apa rece.

Framantam pana obtinem un un aluat elastic, care sa un se lipeasca de maini si care se va desprinde usor de peretii vasului.

Cand am terminat de framantat ii dam aluatului forma de bila si o punem intr-un vas curat, uns cu putin ulei de masline.

Acoperim vasul cu un prosop curat si il punem la dospit intr-un loc cald, cca 2 ore, pana cand aluatul a crescut si si-a dublat cantitatea.

Impartim aluatul in 2 parti egale si il intindem.

Tapetam tava cu hartie de copt, apoi presaram toata suprafata hartiei cu faina de malai.

Punem foaia de aluat de pizza in tava, apoi intindem pe toata suprafata ei sos pentru pizza sau kétchup.

Acum urmeaza topingul, la alegere: eu am pus putin cascaval, sunca, rondele de ceapa.

Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu si coacem in functie de cat de rumenita ne place.

In ultimele 5 minute presaram iar cascaval.

Din cantitatea de aluat obtinem 2 pizza in tava de la aragaz.

 

Servim imediat, pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu blat pufos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida