De data asta am ales alt blat de pizza si nu cel pe care il pregatesc de obicei...vreau sa va spun ca este MINUNAT si ca o sa ramana blatul meu de pizza preferat! Imi place ca nu se intareste si ramane la fel de bun ca si cand era proaspat. Multumesc Teo´s Kitchen pentru reteta! :X
Blat pufos:
Topping:
Blat pufos: pentru inceput, amestecam drojdia cu putina apa calduta. Lasam putin deoparte.
Urmeaza sa amestecam zaharul cu sarea, uleiul de masline si apa rece.
Faina o punem intr-un vas mare, in care sa putem framanta usor.
Facem o gropita in mijloc si turnam alternativ apa calda si apa rece.
Framantam pana obtinem un un aluat elastic, care sa un se lipeasca de maini si care se va desprinde usor de peretii vasului.
Cand am terminat de framantat ii dam aluatului forma de bila si o punem intr-un vas curat, uns cu putin ulei de masline.
Acoperim vasul cu un prosop curat si il punem la dospit intr-un loc cald, cca 2 ore, pana cand aluatul a crescut si si-a dublat cantitatea.
Impartim aluatul in 2 parti egale si il intindem.
Tapetam tava cu hartie de copt, apoi presaram toata suprafata hartiei cu faina de malai.
Punem foaia de aluat de pizza in tava, apoi intindem pe toata suprafata ei sos pentru pizza sau kétchup.
Acum urmeaza topingul, la alegere: eu am pus putin cascaval, sunca, rondele de ceapa.
Am dat tava la cuptorul preincalzit la foc mediu si coacem in functie de cat de rumenita ne place.
In ultimele 5 minute presaram iar cascaval.
Din cantitatea de aluat obtinem 2 pizza in tava de la aragaz.
Servim imediat, pofta mare!