Desert cornulete fragede

de Angelina_Elena in Dulciuri, 15 Iun 2014 | 17533 vizualizari

 

Reteta 450, by Rocsi! Multumesc draga mea! :-* Un aluat atat de fraged incat ti se topeste in gura...foarte bune, MINUNATE as putea spune! Cu siguranta raman pe lista favoritelor si le voi incerca si cu alta umplutura! 

 

INGREDIENTE

Aluat fraged:

  • 300 g smantana
  • 300 g untura
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
  • faina cat cuprinde (700-800 g)

Umplutura:

  • 1 castron nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 linguri esenta de rom
  • putin lapte caldut
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete fragede:

Aluat fraged:

Smantana si untura (de la temperatura camerei) le punem intr-un bol si amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn.

Adaugam praful de sare, apoi adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si framantam pana obtinem un aluat nelipicios si usor de modelat.

Il lasam deoparte si pregatim umplutura.

Umplutura:

Nuca macinata o amestecam cu cacaua, zaharul si esenta.

Amestecam bine ingredientele uscate, apoi turnam putin lapte, cat sa obtinem o pasta omogena.

Rupem bucatele de aluat si intindem o foaie cu sucitorul.

Taiem apoi patratele. Pe mijloc punem cate o jumatate de lingurita de umplutura, apoi le rulam.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Asezam cornuletele in tava apoi le dam in cuptorul incins, la temperatura medie.

Le lasam cat sa se rumeneasca usor pe la baza.

Cat timp se coc acestea pregatim alta tava de cornulete si tot asa pana terminam.

Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca pe o coala.

Reci le tavalim prin zahar pudra vanilat.

Le pastreazam in cutii sau caserole cu capac. A doua zi, (in caz ca mai rezista), sunt si mai bune!

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Daca nu va place aceasta umplutura, le puteti umple cu rahat, dulceata amestecata cu nuca macinata sau magiun de prune.

2

In cazul in care nu aveti untura, folositi unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Angelina_Elena 1

15.06.2014, 21:05

Multumesc pentru apereciere Rocsi, dar si pentru reteta, care e minunata si favorita mea!

laura_n 1

16.06.2014, 16:20

Bravoo, Elena! la cat mai multe retete minunate! imi plac toate retetele si prezentarile tale!

Angelina_Elena 1

16.06.2014, 19:13

Saru´mana Laura! Esti o scumpicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 09:41

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede, cu gem de prune cu nuci