Briose cu crema de lamaie

de Angelina_Elena in Prajituri, 10 Iun 2014 | 3905 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 1/2 cana apa
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Crema de lamaie:
  • 1 plic crema cu gust de lamaie Dr. Oetker
  • 240 ml lapte rece
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • Decor:
  • bombonele colorate
  • inimioare de ciocolata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu crema de lamaie:

Briose: ouale impreuna cu zaharul se mixeaza spuma. Adaugam apoi apa si uleiul.

Adaugam apoi si faina cernuta amestecata cu praful de copt.     

Ungem forme de silicon cu putin ulei.

Turnam compozitia in forme.

Dam tava la cuptorul preincalzit timp de 30 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde.

Crema de lamaie: punem laptele rece intr-un bol, adaugam zaharul pudra si praful pentru crema.

Mixam bine pana se intareste si obtinem o crema pufoasa.

Dam crema la frigider pana se racesc briosele.

Le ornam apoi cu crema si decoram cu bombonele colorate si inimioare de ciocolata.

Dam la rece pana la servire.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Optional se poate adauga cacao in aluat.

2

Putem adauga fructe uscate sau proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu crema de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
ChocoMuffins cu ghimbir si glazura de caramel