Aluat: intr-un vas punem faina si ouale.
In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina.
Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale.
Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam...
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa
mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi...
Foile: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet.
Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute.
Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta
tare apoi adaugam esenta de rom.
Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu
o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza).
Adaugam faina...
Conservele de ton le desfacem si scurgem uleiul de pe ele.
Le punem intr-un bol, adaugam ouale fierte taiate cubulete, firele de ceapa verde taiate
marunt, patrunjelul tocat marunt si cartoful taiat cubulete.
Maioneza o amestecam cu iaurtul grecesc si o adaugam peste ingrediente in bol....
Punem intr-un vas apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam bine cu un tel.
Incorporam treptat faina cernuta, apoi adaugam praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
Le adaugam in compozitia precedenta impreuna...
Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ulei si se fierb 8-10 minute.
Le scoatem si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici.
Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala.
Peste albusuri adaugam...
Umplutura: batem frisca lichida pana se intareste apoi o dam la frigider
pana pregatim blatul.
Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le transferam intr-o cratita.
Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana scad putin si formeaza
un sos.
Scurgem ciresele...
Foi:
Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine.
Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine.
Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa
adaugam faina.
Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa framantam pana...
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare si ulei.
Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastele si lasam sa fiarba 8-10 minute.
Intr-un bol punem miezul de lapte, ouale, smantana si omogenizam.
Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem de apa apoi le amestecam cu branzica....
Punem fructele de padure congelate intr-o cratita, impreuna cu zaharul si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba.
Adaugam apoi amidonul desfacut in lingura de apa si omogenizam rapid.
Lasam sa se raceasca si ne ocupam de foietaj.
Dezghetam aluatul, il intinidem intr-o...
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C.
Tapetam o tava rotunda, de 26 cm cu hartie de copt.
Ciocolata si untul le topim la baie de aburi.
Adaugam zaharul si amestecam energic.
Adaugam ouale in compozitie, cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Cernem faina cu cacaoa, sarea...
Aluat:
Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat...
Blat:
Preincalzim cuptorul la 160ºC.
Ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul le cernem si le punem toate intr-un castron.
Amestecam cu un tel ca sa se amestece bine unele cu altele.
Ingredientele lichide plus ouale, le punem in alt...
Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic.
Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.
Dam crema la rece peste noapte.
Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin...
Intr-o cana punem drojdia, o lingurita de zahar, adaugam putina apa calduta si amestecam pana se dizolva.
Intr-un vas punem faina, zaharul si sarea, apoi adaugam apa calduta, uleiul si drojdia dizolvata.
Framantam aproximativ 5 minute apoi rastoarnam aluatul pe masa infainata....
Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Presaram sare si punem cate o lingura de ulei peste fiecare cartof.
Dam tava la cuptorul preincalzit si ii lasam pana se coc.
Cat timp ce se coc...
Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta.
Se omogenizeaza bine, apoi se lasa la odihnit pentru 10 minute.
Intr-un vas incapator se cerne faina, se adauga sarea, drojdia, iaurtul, untul si incepem sa adaugam apa calduta.
Se framanta pana obtinem un aluat care nu se...
Briose: ouale impreuna cu zaharul se amesteca foarte bine. Adaugam apoi apa si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu nesquik-ul si praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Tapetam formele pentru briose cu hartiute si repartizam compozitia in mod egal.
Dam tava la cuptorul...
Umplutura:
Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei.
Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute.
Rosiile le spalam, le decojim, le punem in blender si le mixam.
Adaugam pieptul de pui taiat...
Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit.
Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei apoi turnam...
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea.
Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot.
Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul.
Aluatului rezultat...
Fierbem laptele apoi il lasam sa se racoreasca.
Separam albusurile de galbenusuri.
Intr-un vas mare punem untul, 150 g zahar, zaharul vanilat, praful de sare si mixam bine.
Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare.
Adaugam zeama si coaja de lamaie apoi adaugam...
Facem focul cu lemne(nu cu carbuni) apoi asezam suportul special pentru tigaia de paella.
Punem tigaia pe foc, apoi adaugam uleiul, iar cand acesta s-a incins adaugam carnea si presaram sarea deasupra.
Amestecam pentru ca aceasta sa se rumeneasca uniform.
Dupa ce carnea s-a rumenit usor,...
Spalam cartofii, dar nu ii curatam apoi ii punem la fiert in apa cu sare.
Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute.
Ii scurgem apoi de apa, ii curatam si ii taiem feliute.
Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam un strat de cartofi, presaram cascaval, punem putina...
Cupcakes cu dovleac:
Punem ouale si zaharul intr-un vas si incepem sa mixam bine pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam piureul de dovleac, uleiul si mixam din nou.
Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia precedenta.
Mixam bine,...
Chiftele: intr-un vas punem carnea tocata, adaugam oul, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa (si scursa in prealabil), patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust .
Amestecam toate ingredientele, iar cu mana umeda incepem sa formam chiftelutele.
Le prajim in ulei...
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc.
Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa.
Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul.
Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul.
Adaugam zaharul vanilat, coaja...
Punem ouale si zaharul intr-un vas si incepem sa mixam bine pana obtinem o compozitie spumoasa.
Adaugam piureul de dovleac, uleiul si mixam din nou.
Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia precedenta.
Mixam bine, apoi turnam compozitia intr-o...
Savarine
Aluat: intr-un vas punem faina si ouale. In alt vas punem laptele cu drojdia uscata si zaharul, amestecam si turnam peste faina. Amestecam alulatul cu o lingura deoarece este moale. Adaugam sarea si amestecam aluatul pentru 5 minute, apoi acoperim vasul cu un servest curat si il lasam...
Tort cu crema de vanilie si bezea cu nuca
Blat: separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa mixam pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi...
Foi cu miere de albine si crema de lapte
Foile: se freaca spumos oul cu zaharul, apoi se adauga untura, mierea, laptele si bicarbonatul stins cu otet. Se amesteca toate, apoi punem vasul pe baie de aburi timp de 10 minute. Punem faina intr-un vas, turnam deasupra compozitia fiarta pe baie de aburi si omogenizam....
Cosulete fragede cu nuca si dulceata
Umplutura: amestecam dulceata de prune cu nuca macinata pana obtinem o pasta tare apoi adaugam esenta de rom. Aluat: intr-un vas punem untura, praful de copt stins cu otet si apa si se amesteca cu o lingura pana compozitia devine omogena (va arata ca o maioneza). Adaugam faina...
Salata cu ton, oua si cartofi
Conservele de ton le desfacem si scurgem uleiul de pe ele. Le punem intr-un bol, adaugam ouale fierte taiate cubulete, firele de ceapa verde taiate marunt, patrunjelul tocat marunt si cartoful taiat cubulete. Maioneza o amestecam cu iaurtul grecesc si o adaugam peste ingrediente in bol....
Pancakes cu mere si nuca (reteta de post)
Punem intr-un vas apa minerala, sarea, zaharul, uleiul si le amestecam bine cu un tel. Incorporam treptat faina cernuta, apoi adaugam praful de copt stins cu zeama de lamaie. Spalam merele, le curatam si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Le adaugam in compozitia precedenta impreuna...
Penne cu ton in sos de rosii
Pennele se pun la fiert in apa clocotita cu sare si ulei si se fierb 8-10 minute. Le scoatem si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa o spalam si o tocam marunt. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mici. Intr-o tigaie punem 2-3 linguri de ulei de...
Tort cu spuma de capsuni
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare si le lasam de-o parte. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam uleiul in fir subtire (ca la maioneza), apoi apa minerala. Peste albusuri adaugam...
Prajitura cu frisca si cirese
Umplutura: batem frisca lichida pana se intareste apoi o dam la frigider pana pregatim blatul. Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le transferam intr-o cratita. Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana scad putin si formeaza un sos. Scurgem ciresele...
Tort cu crema de ciocolata si rom
Foi: Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine. Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam faina. Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa framantam pana...
Budinca de macaroane cu miez de lapte
Intr-o oala punem apa la fiert cu putina sare si ulei. Cand aceasta incepe sa fiarba adaugam pastele si lasam sa fiarba 8-10 minute. Intr-un bol punem miezul de lapte, ouale, smantana si omogenizam. Dupa ce s-au fiert pastele, le scurgem de apa apoi le amestecam cu branzica....
Tarta cu fructe de padure
Punem fructele de padure congelate intr-o cratita, impreuna cu zaharul si lasam la foc mediu pana incepe sa fiarba. Adaugam apoi amidonul desfacut in lingura de apa si omogenizam rapid. Lasam sa se raceasca si ne ocupam de foietaj. Dezghetam aluatul, il intinidem intr-o...
Brownie cu migdale
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Tapetam o tava rotunda, de 26 cm cu hartie de copt. Ciocolata si untul le topim la baie de aburi. Adaugam zaharul si amestecam energic. Adaugam ouale in compozitie, cate unul, mixand bine dupa fiecare. Cernem faina cu cacaoa, sarea...
Empanadas cu pui si pasta de avocado
Aluat: Cernem faina intr-un vas, facem o gropita in mijloc si punem untul taiat cubulete, untura, sarea, zaharul si oul. Amestecam cu varfurile degetelor pana cand obtinem un aluat omogen.La final adaugam apa rece de la frigider si mai framantam putin pana cand s-a incorporat...
Tort cu crema de caramel
Blat: Preincalzim cuptorul la 160ºC. Ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul le cernem si le punem toate intr-un castron. Amestecam cu un tel ca sa se amestece bine unele cu altele. Ingredientele lichide plus ouale, le punem in alt...
Prajitura Boema
Crema de ciocolata: topim ciocolata cu frisca lichida la foc mic. Cand ciocolata s-a racit putin, o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula. Dam crema la rece peste noapte. Frisca lichida (500 ml) o mixam bine, adaugam spre final zaharul pudra, mai mixam putin...
Donuts
Intr-o cana punem drojdia, o lingurita de zahar, adaugam putina apa calduta si amestecam pana se dizolva. Intr-un vas punem faina, zaharul si sarea, apoi adaugam apa calduta, uleiul si drojdia dizolvata. Framantam aproximativ 5 minute apoi rastoarnam aluatul pe masa infainata....
Cartofi umpluti cu piept de pui
Curatam cartofii de coaja, ii taiem in doua daca sunt mari, iar daca sunt mici ii lasam asa...ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presaram sare si punem cate o lingura de ulei peste fiecare cartof. Dam tava la cuptorul preincalzit si ii lasam pana se coc. Cat timp ce se coc...
Covrigi cu susan si sare
Intr-un bol se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa la odihnit pentru 10 minute. Intr-un vas incapator se cerne faina, se adauga sarea, drojdia, iaurtul, untul si incepem sa adaugam apa calduta. Se framanta pana obtinem un aluat care nu se...
Briose cu nesquik
Briose: ouale impreuna cu zaharul se amesteca foarte bine. Adaugam apoi apa si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu nesquik-ul si praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Tapetam formele pentru briose cu hartiute si repartizam compozitia in mod egal. Dam tava la cuptorul...
Lasagna cu piept de pui si ciuperci
Umplutura: Curatam si spalam ceapa apoi o toacam marunt si o calim in putin ulei. Adaugam apoi morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici si lasam sa se caleasca impreuna cateva minute. Rosiile le spalam, le decojim, le punem in blender si le mixam. Adaugam pieptul de pui taiat...
Prajitura in 2 culori (de post)
Prima data pregatim aluatul alb: intr-un bol punem zaharul, uleiul, praful de sare si mixam foarte bine pana cand zaharul s-a topit. Adaugam apoi apa minerala si continuam sa mixam adaugand faina amestecata cu praful de copt. Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei apoi turnam...
Mini tarte cu crema de vanilie si mere coapte
Aluat: intr-un vas punem untul taiat cubulete, faina si sarea. Amestecam de 2-3 ori, astfel incat untul sa fie sfaramitat, dar nu de tot. Apoi turnam putin cate putin apa rece (se poate sa avem nevoie de toata) si cu o furculita, NU cu mana!! omogenizam aluatul. Aluatului rezultat...
Prajitura inteligenta cu lamaie
Fierbem laptele apoi il lasam sa se racoreasca. Separam albusurile de galbenusuri. Intr-un vas mare punem untul, 150 g zahar, zaharul vanilat, praful de sare si mixam bine. Adaugam pe rand galbenusurile, amestecand bine dupa fiecare. Adaugam zeama si coaja de lamaie apoi adaugam...
Paella cu carne de pui si porc
Facem focul cu lemne(nu cu carbuni) apoi asezam suportul special pentru tigaia de paella. Punem tigaia pe foc, apoi adaugam uleiul, iar cand acesta s-a incins adaugam carnea si presaram sarea deasupra. Amestecam pentru ca aceasta sa se rumeneasca uniform. Dupa ce carnea s-a rumenit usor,...
Cartofi gratinati
Spalam cartofii, dar nu ii curatam apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Din momentul in care au inceput sa fiarba ii lasam 15 minute. Ii scurgem apoi de apa, ii curatam si ii taiem feliute. Ungem un vas termorezistent cu unt, asezam un strat de cartofi, presaram cascaval, punem putina...
Halloween Cupcakes
Cupcakes cu dovleac: Punem ouale si zaharul intr-un vas si incepem sa mixam bine pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam piureul de dovleac, uleiul si mixam din nou. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia precedenta. Mixam bine,...
Chiftele in sos de mazare
Chiftele: intr-un vas punem carnea tocata, adaugam oul, usturoiul zdrobit, painea inmuiata in apa (si scursa in prealabil), patrunjelul uscat, sare si piper dupa gust . Amestecam toate ingredientele, iar cu mana umeda incepem sa formam chiftelutele. Le prajim in ulei...
Budinca de gris insiropata
Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le mixam spuma pana cand se intaresc. Incepem apoi sa adaugam zaharul in ploaie, pana cand obtinem o spuma lucioasa. Incorporam apoi galbenusurile unul cate unul. Tot in ploaie adaugam pesmetul si grisul. Adaugam zaharul vanilat, coaja...
Prajitura cu dovleac
Punem ouale si zaharul intr-un vas si incepem sa mixam bine pana obtinem o compozitie spumoasa. Adaugam piureul de dovleac, uleiul si mixam din nou. Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia precedenta. Mixam bine, apoi turnam compozitia intr-o...