Prajitura cu cirese si capsuni

de Angelina_Elena in Prajituri, 20 Iun 2014 | 11285 vizualizari

 

Multumesc Licuta Marin! Este o prajitura simpla, de sezon, usor umeda, datorita iaurtului grecesc din compozitie. Am pregatit-o cu capsuni, cirese (dar fara a adauga cacao in compozitie) iar acum le-am combinat pe amandoua...rezultatul a fost delicios!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 300 g cirese
  • 200 g capsuni
  • 400 g faina
  • 300 g iaurt grecesc
  • 280 g zahar
  • 170 ml ulei
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu cirese si capsuni:

Spalam capsunile, le curatam de codite si le taiem. Ciresele le spalam, scoatem samburii si presaram cate 1 lingura de zahar peste capsuni si 1 lingura de zahar peste cirese.

Amestecam usor si le lasam pana pregatim blatul de prajitura.

Mixam ouale cu zaharul pana obtinem o compozitie cremoasa.

Apoi adaugam iaurtul grecesc si uleiul.

Faina o amestecam cu praful de copt si praful de sare si o adaugam peste compozitia lichida.

Oprim 5 linguri din aluatul alb, adaugam cacaoa si omogenizam.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei si asezam compozitia alba in tava.

Peste ea punem din loc in loc compozitia de cacao si marmoram cu ajutorul unei linguri.

Peste aluat aseazam ciresele si capsunile taiate.

Se da la tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, sau pana trece testul scobitorii.

Lasam prajitura sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Prajitura se poate pregatii si cu alte combinatii de fructe sau doar un anumit fel: capsuni, cirese, visine, caise, piersici, nectarine, prune, mere, etc.

2

Deasupra se pot presara fulgi de migdale.

3

Tava folosita de mine are dimensiunea de 32/16 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cirese si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tarta cremoasa ("Pastel de Nata")