Blat:
Crema:
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu sarea, se adaugam treptat zaharul si continuam sa mixam pana se incorporeaza complet si obtinem o spuma lucioasa.
Amestecam galbenusurile cu uleiul ca la maioneza apoi adaugam apa si omogenizam.
Adaugam galbenusurile peste albusuri odata cu faina cernuta (neaparat!) si amestecata cu praful de copt, apoi omogenizam amestecand usor, de jos in sus cu o spatula.
Turnam amestecul intr-o tava rotunda (25 cm) tapetata cu hartie de copt si putin ulei, nivelam usor deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii.
Lasam blatul la racit si pregatim crema.
Intr-o cratita punem faina si zaharul apoi adaugam putin cate putin laptele rece, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocolosi.
Punem vasul la foc mic si lasam sa fiarba amestecand continuu cu telul pentru a nu se forma cocolosi.
Fierbem pana se ingroasa si capata consistenta unei budinci.
Adaugam apoi coaja de portocale si lasam budinca sa se raceasca.
Frisca se mixeaza si se da la rece pana la racirea budincii.
Cand budinca e rece, adaugam treptat cate 2 linguri peste frisca si omogenizam usor cu o spatula.
Asamblare: cand blatul e rece il taiem in 3, pe orizontala.
Pastram un bol mic de crema, iar restul o impartim in 2 parti egale.
Aseazam prima foaie pe o farfurie, intindem uniform o parte de crema si tot asa pana la epuizarea cremei si a foilor.
Cu crema ramasa ornam marginea tortului, apoi decoram cu fulgi de nuca de cocos si bombonele.
Dam tortul la rece peste noapte.