Un chec minunat, deloc inecacios, perfect langa cafeluta de dimineata! :x
Ouale impreuna cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma.
Adaugam apoi apa si uleiul.
Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Intr-un bol punem 4 linguri din compozitia alba, adaugam cacaoa, esenta de rom si omogenizam.
In alt bol punem alte 4 linguri din compozitia alba, adaugam nuca macinata si omogenizam.
Tapetam o tava de chec cu hartie de copt si putin ulei. Turnam compozitia alba in tava, cea de cacao si la final compozitia cu nuca macinata.
Dam la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute, uitandu-ne din cand in cand pentru a nu se arde.
Cand s-a racit se pudreaza cu zahar sau se glazureaza cu ciocolata.
Sa aveti pofta!
1
Cana cu care am masurat este de 250 ml.
2
In compozitie se pot adauga diferite fructe uscate dar si proaspete.