Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte.
Curatam morcovul si ceapa. Morcovul il dam pe razatoare iar ceapa o taiem marunt.
Punem ceapa la calit, apoi adaugam morcovul, lasam sa se caleasca usor si la final adaugam pasta de ardei.
Dupa ce s-au calit legumele, adaugam orezul, sare dupa gust si putin piper.
Amestecam bine apoi luam vasul de pe foc, adaugam carnea, oul si amestecam bine.
Cu aceasta compozitie umplem ardeii.
Intr-o oala se punem 3 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba punem ardeii, sare dupa gust si lasam sa fiarba 30-35 de minute.
Ne apucam sa facem dirijala. Intr-o tigaie punem putin ulei iar dupa ce s-a incalzit adaugam faina si lasam sa se “prajesca” putin, apoi adaugam bulionul si 2 cani de apa (400 ml).
Lasam sa fiarba putin, apoi adaugam compozitia in oala peste ardei si mai lasam sa fiarba 10-15 minute.
Putem acri ciorbita cu bors, putem adaugam verdeata si smantana.
Pofta buna!