DinDragostePentruGatit

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 02.04.2012

RETETE142
PRIETENI143
Retete / Mancaruri cu carne

Raţă cu varză murată

In Rata la 10 Feb 2013

Bucăţile de grăsime se taie mărunt şi se călesc, se adaugă ceapa roşie tocată mărunt.  După ce s-a topit grăsimea, se adaugă varza, tocată nu foarte mărunt şi se căleşte totul până-şi schimbă puţin culoarea. Se condimentează cu frunze de cimbru, boia dulce,...

Varză cu orez şi cârnaţi la cuptor

In Mancaruri cu carne la 3 Feb 2013

  Se călesc cârnaţii, tăiaţi rondele; se adaugă ceapa, apoi morcovul dat la răzătoare. Varza se toacă fâşii şi se adaugă peste cârnaţii căliţi. Se căleşte 2-3 minute după care se adaugă orezul spălat. Se adaugă roşiile, ketchup-ul,  zeama...

Jumări

In Porc la 29 Ian 2013

Se taie slănina cubuleţe astfel încât fiecare cubuleţ să cuprindă şi o parte de carne.  Se sărează (1/2 linguriţă sare). Se pun într-un ceaun şi se ţin la foc potrivit până când se topeşte grăsimea iar jumării devin arămii şi...

Sarmale de porc în frunză de viță - pentru Crăciun

In Porc la 20 Ian 2013

  Se pregătește compoziția: se călește ceapa împreună cu morcovii și țelina date la răzătoare. Se adaugă roșiile și orezul spălat.  După ce s-a fiert puțin orezul se stinge focul și se adaugă condimentele (cimbru, piper negru, delikat, sare); după ce s-a...

Hrișcă cu legume și carne de porc (Grechka s myasom)

In Porc la 19 Ian 2013

Hrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore.  Se pregătesc legumele: - ceapa și ardeii se toacă mărunt; - morcovii și țelina se dau la răzătoare; - varza se taie fâșii.  Carnea se spală și se taie cuburi.  Se...

Haladeț (Răcitură lipovenească)

In Porc la 15 Ian 2013

Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :)) Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc.  Rasolul se spală, se taie în două bucăți.  Se pun la fiert în circa 7 L apă. ...

Saleanca

In Porc la 26 Noi 2012

Pentru început se pregătesc jumării, ferice de cei ce le au deja, scapa de această etapă. :) Ce a rezultat din degresarea a 2 rațe (pielea și grăsimea) le-am tăiat cubulețe și le-am prăjit până au devenit arămii și uscățele. Am scos jumării de rață și...

Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă

In Curcan la 16 Sep 2012

Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă. Se toacă pieptul de curcan şi  spata de porc.  Se pregăteşte compoziţia:  - ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se...

Ciorbă de perişoare de curcan

In Curcan la 16 Sep 2012

Se pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul. În timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele:  - se toacă pieptul de curcan (robot de bucătărie,...

Piept de curcan cu sos & Orez - în stil chinezesc

In Curcan la 14 Mai 2012

Pieptul de curcan  Carnea se spală, se şterge, se taie felii. Se amestecă 2-3 linguri ulei de floarea soarelui, amidonul, sos curry + soya, chili, Ras el Hanout, piper, sare şi se condimentează carnea cu această marinată. Se căleşte ceapa tăiată julienne în ulei...

Pulpă de curcan şi cartofi - la cuptor & Mujdei de usturoi cu ierburi aromate

In Curcan la 10 Mai 2012

  Carnea se spală, se şterge şi se condimentează (ulei de floarea soarelui, cimbru, sare şi piper). Cartofii se curaţă, se spală, se taie felii; se condimentează cu sare, piper şi puţin ulei de floarea soarelui. Se unge o tavă cu unt, se pun cartofii şi carnea. Se...

Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut)

In Porc la 22 Apr 2012

Se spală pulpa de porc, se şterge cu un şervet, se taie bucăţele. Am tocat carnea cu ajutorul robotului de bucătărie. Obişnuiesc să călesc (2-3 minute) carnea împreună cu ceapa şi morcovul ras, fără a mai adăuga ulei. Adaug apoi orezul (spălat), sucul de roşii,...

Costiţe de porc cu varză la cuptor

In Porc la 21 Apr 2012

  Varza se taie fâşii (eu am tocat-o cu ajutorul robotului); se condimentează (cimbru, boia dulce, iute, foi de dafin, piper boabe, puţin ulei, sare), se pune într-o tavă de cuptor. Carnea condimentată se aşează pe varză. Am turnat deasupra un pahar de bere, nu...

Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi

In Curcan la 14 Apr 2012

Înainte de a prepara carnea de pasăre, obişnuiesc să o trec prin flacără, să se ia bine toţi perii apoi se spală, se şterge cu un prosop curat şi se dezosează (îi scot şi pieliţa). Tehnica de dezosare, pe care o ştiu de la tata, se taie mai întâi pulpa...

Tochitură din ficat şi inimă de porc & Mămăligă cu unt

In Porc la 14 Apr 2012

Se spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el). Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de sânge). Se căleşte ceapa. Se adaugă ficatul + inima tăiate cubuleţe. Se adaugă condimentele...

Pui aromat la cuptor & Orez cu ghimbir şi usturoi

In Pui la 14 Apr 2012

Se şterge puiul, se trece prin flacără (adică :)) se pârleşte ), se spală, se ştrege din nou cu un şervet.  Se taie în două bucăţi. Se unge cu lămâie. Se împănează cu usturoi. Condimentele se mojarează, se amestecă cu 2-3 lg ulei de măsline,...

Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry

In Porc la 14 Apr 2012

Se spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două, nu până la capăt (se face un buzunar). În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se condimentează cu sare, piper şi se prinde cu scobitori.  Se încinge o tigaie, se pun...

Cârnaţi de oaie şi porc & Salată de varză roşie şi gulie

In Oaie la 14 Apr 2012

  Se spală cârnaţii, se şterg, se înţeapă cu scobitoarea de câteva ori şi se pun într-o tigaie încinsă.  După ce s-au rumenit se adaugă vinul, condimentele şi usturoiul. Se lasă pe foc câteva minute. Se scot cârnaţii pe...

Pulpe de pui cu legume la cuptor

In Pui la 14 Apr 2012

Se pârlesc pulpele, se curăţă, se spală. Se scot cobiile, se taie pulpele în două. Se pregăteşte marinata : se mojarează toale condimentele, se amestecă cu ulei şi vin, se unge bine carnea cu o pensulă; se ţin pulpele în marinată 30 minute. Legumele se...

Mâncare de linte cu carne de porc

In Porc la 2 Apr 2012

Lintea se spală, se pune ”la umflat”, se fierbe (însă nu de tot). Se încinge cratița, se adaugă carnea (tăiată în mici bucățele) apoi se călește ceapa (1 minut),  morcovii (dați la răzătoare); se adaugă lintea ”aproape fiartă”,...

Chiftele de pui cu legume

In Pui la 2 Apr 2012

Ceapa se curăţă, se spală , se toacă mărunt. Se spală, se dau la răzătoare morcovul şi ţelina.  Se toacă mărarul mărunt la fel şi usturoiul. Pâinea se înmoaie-n apă minerală, se storce puţin. Se amestecă legumele împreună cu carnea tocată,...

Chiftele de pui cu ardei la cuptor

In Pui la 2 Apr 2012

- Ceapa se curaţă, se toacă mărunt, la fel şi usturoiul; - Ardeii se spală, se taie rondele; - Ceapa, usturoiul, condimentele se amestecă împreună cu carnea; - Se modelează chiftelele cu ajutorul unei linguri pe o tavă de cuptor; - Ca decor se pun rondelele de ardei...

Afisate 1 - 22 din 22 retete    

Postari recente

publicat la 10.03.2015

Plăcintă de dovleac

publicat la 06.03.2015

Gogoşi umplute, de post

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]