Supa:
Perişoare:
Se pune la fiert tacâmul de pui, se înlătură spuma după care se adaugă pe rând legumele tăiate mărunt: ceapa, rădăcinoasele, cartofii, ardeiul.
În timp ce fierb legumele, se pregătesc perişoarele:
- se toacă pieptul de curcan (robot de bucătărie, maşină de tocat);
- se adaugă orezul spălat, ceapa, mărarul - tocate foarte mărunt, 1 ou (opţional), sare şi piper;
- se formează perişoarele (pentru a nu se lipi compoziţia de mâini, se umezesc mâinile cu apă sau se ung cu puţin ulei) şi se aşează pe un platou sau tocător.
După ce legumele sunt aproape fierte, se adaugă perişoarele.
Spre finalul pregătirii supei se adaugă borşul după care aceasta se drege cu gălbenuş şi zeamă de lămâie.
Poftă bună!
1
Verdeaţa obişnuiesc să o presar în momentul servirii supei, în cazul de faţă am utilizat un amestec din frunze de pătrunjel şi leuştean.