Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 16 Sep 2012 | 5005 vizualizari

 

Îmi plac mult sarmalele de pui, în special în frunză de viţă. De această dată am pregătit unele din carne de curcan... şi să nu fie prea light :)), am adăugat carne de porc.

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de curcan;
  • 500 g spată de porc;
  • 35-40 frunze viţă de vie;
  • 150 g orez;
  • 1 ceapă mare;
  • 1 morcov;
  • 1 felie rădăcină de ţelină;
  • 1 legătură mărar;
  • 1/2 legătură pătrunjel;
  • 1 lgţ cimbru;
  • 400 mL roşii în bulion (o cutie mică),
  • 1 ou (opţional);
  • sare;
  • piper.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă:

Se opăresc frunzele de viţă, se lasă circa 5 minute în apă clocotită, după care se scot şi se lasă de-o parte să se scurgă.

Se toacă pieptul de curcan şi  spata de porc. 

Se pregăteşte compoziţia: 

- ceapa, verdeaţa se toc mărunt, rădăcinoasele se dau la răzătoare;

- se amestecă legumele, carnea, condimentele, oul;

- la final se adaugă orezul;

Se pune frunza de viţă în palmă cu nervurile în sus, se pune 1-2 linguri de compoziţie (în funcţie de mărimea frunzei) şi se formează sarmalele. 

Se aşează sarmalele circular într-o cratiţă (am pus tulpini de ţelină şi crenguţe de cimbru - pentru aromă şi pentru a preveni vreo neplăcere :)), să nu le lipească sarmalele de cratiţă), se adaugă roşiile, se acoperă cu frunze de viţă, se toarnă apă caldă şi se condimentează cu Delikat, piper. 

Se introduce cratiţa în cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ 2 ore.

Poftă bună!


TIPS-URI

1

Cratiţa se poate acoperi cu un capac sau cu o farfurie cu diametrul mai mic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de curcan şi porc în frunză de viţă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Sim0na 1

17.09.2012, 22:54

Si noua ne plac sarmalutele in foi de vita.. dar de curcan n-am mai facut de mult timp..

Cris2711 1

18.09.2012, 11:34

mihaelar63 1

27.09.2012, 08:56

In frunze de vita sunt preferatele mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale si ardei umpluti cu carne de curcan si ciuperci