Hrișca se spală și se pune la hidratat în apă fierbinte, circa 2-3 ore.
Se pregătesc legumele:
- ceapa și ardeii se toacă mărunt;
- morcovii și țelina se dau la răzătoare;
- varza se taie fâșii.
Carnea se spală și se taie cuburi.
Se condimentează cu boia dulce, cimbru, sare și piper.
Se lasă la rece circa 30 minute.
Carnea condimentată se prăjește într-o tigaie în puțin ulei, după ce s-a rumenit se adaugă un strop de bere, un chili uscat și se lasă pe foc circa 10-15 minute.
Într-o tigaie adâncă, poate fi wok, se pune puțin ulei de floare soarelui iar după ce s-a încălzit se călește circa 1 minut ceapa, se adaugă apoi morcovii și țelina iar dupa alte 2 minute, varza.
Se adaugă hrișca strecurată.
Carnea se adaugă peste amestecul de hrișcă și legume.
Spre final se adaugă ardeii și usturoiul zdrobit sau tăiat mărunt.
Se condimentează după gust cu puțin Delikat, sare și piper.
La final se presară mărar fin tocat.
Poftă bună!