Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi

de DinDragostePentruGatit in Curcan, 14 Apr 2012 | 7283 vizualizari

 

Îmi place mult carnea de curcan, mi se pare că se aseamănă (dar nu răsare) cărnii de pui de casă. Pregătită la cuptor, acompaniată de orez şi salată de crudităţi, n-aş refuza-o niciodată...sau mă rog..., uneori aş spune NU.

Orezul, de data asta, are un condiment special, adus de peste mări şi ţări :)) în care am mai adăugat şi eşalotă uscată (asta pentru că-mi place combinaţia galben-violet :D ).

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpă de curcan dezosată;
  • 6 căţei de usturoi;
  • 1/2 lgţ rozmarin;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • 2 lgţ ierburi aromate (amestec de pătrunjel, ciboulette, eşalotă, usturoi, piper, ardei iute - dacă nu aveţi, puteţi folosi câte puţin din fiecare, tocate fin);
  • 2-3 lg ulei de floarea soarelui;
  • 25 g unt;
  • 100 mL vin alb;
  • sare.

Orez

  • 1 cană orez cu bob lung;
  • 3 căni apă;
  • 2 lgţ condiment Ras El Hanout (un amestec marocan ce conţine curcuma, cumin, coriandru, ghimbir, chili ..etc.)
  • 1 lgţ eşalotă uscată;
  • sare;
  • piper.

Salata de crudităţi

  • 3-4 morcovi;
  • 1 ţelină (cam de mărimea unui măr);
  • ulei de măsline;
  • zeamă de lămâie;
  • 1/2 lgţ ierburi aromate (acelaşi de mai sus);
  • sare;
  • piper.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi:

Înainte de a prepara carnea de pasăre, obişnuiesc să o trec prin flacără, să se ia bine toţi perii apoi se spală, se şterge cu un prosop curat şi se dezosează (îi scot şi pieliţa).

Tehnica de dezosare, pe care o ştiu de la tata, se taie mai întâi pulpa "la bază" de jur-împrejur după care de-a lungul osului, "dezlipind" apoi uşor carnea cu ajutorul cuţitului.

Se pun toate condimentele într-un bol şi se amestecă bine, eu mai nou folosesc un mojar cu pistil.

Se pune carnea în tavă, se unge cu ulei de floarea soarelui, se condimentează (sau se poate amesteca uleiul şi condimentele după care se unge carnea cu o pensulă), se împănează cu usturoi (spălat înainte, îl las în coajă) se pun deasupra bucaţele de unt şi se lasă 15-20 de minute, timp în care se încălzeşte cuptorul.

Se acoperă tava (dacă nu are capac, cu folie de aluminiu) şi se pune în cuptor pentru 45-50 de minute, la foc potrivit. După jumătatea timpului, când s-a rumenit, se adaugă vinul.

Orezul se spală, se căleşte puţin în ulei încins, se adaugă condimentul marocan (dacă nu-l aveţi treceţi spre China, adăugaţi curry şi eventual puţin ghimbir ras), apă fierbinte şi sare. Se fierbe timp de 8-10 minute, se adaugă eşalota uscată, piper se acoperă cu un prosop curat şi un capac (eu mai şi înfăşor cratiţa cu un prosop mai gros...etc.).

Salata de crudităţi: legumele se dau la răzătoare şi se condimentează cu cele trecute la ingrediente. Cum am mai spus, dacă nu aveţi condimentul pentru salată, puteţi pune puţin ceapă roşie, pătrunjel, ardei iute, usturoi - tocate foarte fin şi sare, piper.


Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpă de curcan dezosată cu ierburi aromate & Salată de crudităţi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (12)

Mihaela11_jo 1

15.04.2012, 22:16

Sarbatori fericite!

DinDragostePentruGatit 1

18.04.2012, 13:52

Frumoase cuvinte, Mutulica! Multumim!

babi5 1

23.05.2014, 20:54

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curca cu miere si portocale - reteta nr. 500