Nu toţi se împacă cu organele de porc...splina, rinichii nici pe mine nu prea mă încântă, însă cu ficatul şi inima chiar nu am nimic :)), mai ales inima, îmi place...condimentate bine, iese o tochitură...cum zice mama :)) "deliciu".
Mămăliga:
Se spală ficatul de porc, se taie cubuleţe (îl mai ţin în apă să iasă tot sângele din el).
Inima, la fel. Se curaţă bine (se scot venele şi cheagurile de sânge).
Se căleşte ceapa.
Se adaugă ficatul + inima tăiate cubuleţe.
Se adaugă condimentele (boia iute, cimbru, foi de dafin, nucşoară, sare, piper) şi bulionul.
Se stinge totul cu vin roşu.
Se fierbe până scade sosul.
La final se adaugă usturoiul.
Se serveşte cu mămăligă şi smântână.
Mămăliga:
Se pune apa la fiert, se adaugă sare, eventual şi o lingură de ulei de floarea soarelui.
După ce apa a dat în clocot se adaugă în ploaie mălaiul, amestecând energic cu telul pentru a nu permite formarea "cocoloaşelor", îmi vine să le spun aglomerări :)).
Se ţine mămăliga pe foc până se desprinde de pe craţită.
La final se adaugă untul, se amestecă și se răstoarnă pe o farfurie.
Poftă bună!