Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut)

de DinDragostePentruGatit in Porc, 22 Apr 2012 | 4313 vizualizari

 

Nu am avut varză murată şi am făcut sarmale din varză proaspătă; am congelat-o, am scos-o a 2-a zi, am pregătit foile de varză şi le-am ţinut câteva ore în borş de putină şi sare.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze proaspete (potrivite);
  • 2 L borş de putină;
  • 1600 g pulpă de porc;
  • 150 g orez;
  • 2 cepe;
  • 1 morcov;
  • 2 ouă - opţional;
  • cimbru;
  • 1 legătură de mărar;
  • piper boabe şi măcinat;
  • 2 foi de dafin;
  • 2 lg bulion;
  • 3-4 lg suc de roşii;
  • sare.
Portii: 15
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut):

Se spală pulpa de porc, se şterge cu un şervet, se taie bucăţele.

Am tocat carnea cu ajutorul robotului de bucătărie.

Obişnuiesc să călesc (2-3 minute) carnea împreună cu ceapa şi morcovul ras, fără a mai adăuga ulei.

Adaug apoi orezul (spălat), sucul de roşii, condimentele.

După ce se răceşte compoziţia, se adaugă cele 2 ouă.

Se pregăteşte varza, se formează sarmalele şi se aşează în vas (pe un strat de varză tocată şi câteva crenguţe de cimbru).

Între rânduri se pune câte o lingură de bulion, 

Deasupra se pun câteva foi de dafin şi boabe de piper.

Se acoperă cu apă călduţă şi se pun în cuptor timp de câteva ore, la temperatură medie.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de porc cu varză proaspătă (în vas de lut)" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmalute in vas roman