Chiftele de pui cu legume

de DinDragostePentruGatit in Pui, 2 Apr 2012 | 5216 vizualizari

 

Îmi plac mult chifteluţele, fie ele din carne, legume sau peşte, însă le pregătesc destul de rar, pentru că se prăjesc în ulei...şi nu-s tocmai "friendly" faţă de organism.

Acum le-am făcut din carne de pui, să fie "mai Ok" :)), tot din motivul menţionat mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 700 g carne tocată de pui (pulpă şi piept);
  • 1 ceapă;
  • 1/2 morcov ras;
  • o felie ţelină rasă (50 g);
  • 1 ou;
  • 2 felii de pâine (înmuiate în apă minerală);
  • 1 vârf lgţ nucşoară;
  • 1 legătură de mărar;
  • 1/2 lgţ cimbru;
  • 7-8 căţei de usturoi;
  • apă minerală;
  • sare;
  • piper.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de pui cu legume:

Ceapa se curăţă, se spală , se toacă mărunt.

Se spală, se dau la răzătoare morcovul şi ţelina. 

Se toacă mărarul mărunt la fel şi usturoiul.

Pâinea se înmoaie-n apă minerală, se storce puţin.

Se amestecă legumele împreună cu carnea tocată, pâinea, oul, condimentele şi se "frământă" bine compoziţia. 

Se modelează chifteluţele (eu nu le mai trec prin făină) şi se prăjesc în ulei încins, la foc potrivit. 

Se scot pe un şervet absorbant.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de pui cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu caise în blat - Super pufoasă și aromată

ieri la 09:06

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1282 puncte

RODIMUR

1106 puncte

vasimur

157 puncte

Valclaudia

100 puncte

MotanLaOale

52 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de pui, prajite