Varză cu orez şi cârnaţi la cuptor

de DinDragostePentruGatit in Mancaruri cu carne, 3 Feb 2013 | 6535 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg varză albă;
  • 1 cană orez cu bob lung;
  • 700 g cârnaţi de porc afumaţi;
  • 1 ceapă;
  • 1 morcov;
  • 200 ml zarzavat roşii+ardei kapia;
  • 500 ml zeamă de varză murată;
  • 1 lg ketchup picant - de casă;
  • 1 lgţ cimbru;
  • 2 foi de dafin;
  • 1 lgţ boia de ardei dulce;
  • piper boabe;
  • Delikat;
  • sare.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varză cu orez şi cârnaţi la cuptor:

 

Se călesc cârnaţii, tăiaţi rondele; se adaugă ceapa, apoi morcovul dat la răzătoare.

Varza se toacă fâşii şi se adaugă peste cârnaţii căliţi. Se căleşte 2-3 minute după care se adaugă orezul spălat.

Se adaugă roşiile, ketchup-ul,  zeama de varză şi o cană apă caldă, se condimentează cu cimbru, foi de dafin, boia de ardei dulce, piper boabe, Delikat şi sare, după gust. 

Se ţine circa 10 minute pe foc după care se pune cratiţa în cuptor, timp de 20 minute. 

 

Se poate servi cu un ardei iute sau... orice, după preferinţe.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Varză cu orez şi cârnaţi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

DinDragostePentruGatit 1

03.02.2013, 14:29

Serviti, cine doreste.

Bunica 1

03.02.2013, 14:43

Servesc cu incredere!

DinDragostePentruGatit 1

03.02.2013, 15:01

Multumesc, Bunica.. Sunteti o draguta.

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu carne si ciuperci