Jumări

de DinDragostePentruGatit in Porc, 29 Ian 2013 | 4364 vizualizari

 

Slănina din care se prepară jumării se poate găsi în măcelării, e bine să aibe şi puţină carne astfel jumării vor fi mai buni. Cu o ceapă, murături sau usturoi se potrivesc de minune, fiecare cum preferă... iar să nu mi se aplece :)), "una mică" nu trebuie să lipsească.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg slănină;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jumări:

Se taie slănina cubuleţe astfel încât fiecare cubuleţ să cuprindă şi o parte de carne. 

Se sărează (1/2 linguriţă sare).

Se pun într-un ceaun şi se ţin la foc potrivit până când se topeşte grăsimea iar jumării devin arămii şi uscăţele. 

Se scot pe o hârtie absorbantă iar după ce s-au răcit, se aruncă un praf de sare şi se servesc ca atare cu murături / ceapă / usturoi sau se pot folosi la Varză murată călită - Saleanca.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jumări" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Jumari