Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry

de DinDragostePentruGatit in Porc, 14 Apr 2012 | 5216 vizualizari

 

Vroiam să gătesc ceva mai neobişnuit dar nu ştiam ce...mi-era poftă şi de carne de pui, şi de porc, şi de vită, şi de miel :)) şi de peşte. Am răsfoit repede o carte de bucate şi mi-a "picat în ochi" reţeta de faţă, am adaptat-o puţin; cea originală constă în umplerea cotletului cu bacon, ananas şi prăjirea ulterioară în tigaie.
Eu am adaptat-o puţin...am înlocuit baconul cu muşchi de porc afumat, cotletul haiducesc era deja grăsuţ, am adăugat o ceapă roşie, am făcut un sos din restul de compot şi am rumenit-o puţin în cuptor.

Orezul cu stafide şi curry, mi-a rămas întipărit de la emisiuni culinare sau tot o carte ceva...Poate fi servit şi alături de carne de pui, curcan, raţă etc.

 

INGREDIENTE

  • 4 cotlete de porc (cam de 2 cm grosime, să poată fi făiate în 2);
  • 1 compot de ananas;
  • 4 felii muşchi afumat de porc;
  • 1 ceapă roşie;
  • pătrunjel;
  • sare;
  • piper.

Orez:

  • 1 cană orez;
  • 3 căni apă;
  • 1 lg curry;
  • 100 g stafide;
  • 1 ceapă roşie;
  • ulei de măsline;
  • sare;
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry:

Se spală cotletele de porc, se şteg cu un şervet, se taie în două, nu până la capăt (se face un buzunar).

În mijloc se pune felia de muşchi afumat, cuburi de ananas, se condimentează cu sare, piper şi se prinde cu scobitori. 

Se încinge o tigaie, se pun cotletele (eu n-am mai adăugat alt tip de grăsime, cotletul era destul de grăsuţ, se şi vede grăsimea), cam după 1 minut, după ce carnea-şi lasă puţin "zeamă" se adaugă ceapa tăiată felii şi se ţin 2-3 minute pe fiecare parte. 

După ce au prins culoare, se adaugă restul ananasului şi sucul, se condimentează cu sare şi piper, după 1 minut se stinge focul. 

Într-o tavă (care s-a încălzit în cuptor câteva minuţele) se aşează cotletele, ananasul, ceapa şi sosul. 

Se rumenesc  în cuptor timp de 15-20 minute.

Orezul

Se spală orezul, până devine apa limpede. 

Stafidele se spală, se pun puţin la umflat în apă călduţă.

Se curăţă ceapa, se taie mărunt.

Se încinge vasul în care se va găti orezul, se adaugă 3-4 linguri de ulei de măsline, se sotează ceapa 1 minut, se adaugă stafidele, curry, apoi orezul, se călesc încă 1 minut împreună şi se adaugă apa (caldă) - dacă aveţi supă de legume/pui este şi mai bine, pe moment eu n-am avut. 

Orezul se fierbe 8-10 minute după care se acoperă cu un prosop curat, se pune un capac şi se lasă de-o parte 15 minute.

 

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc umplut cu ananas & Orez cu stafide și curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

iry-gabriela 1

14.04.2012, 22:01

interesant

diaconta 1

15.04.2012, 16:41

da' ce bine arata mancarica ta

DinDragostePentruGatit 1

18.04.2012, 13:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fasole cu carnaciori