Blat : Am mixat cele 4 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat nuca si faina si am procedat la fel, am amestecat cu miscari...
Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care l-am pus intr-un posh cu un dui rotund.
Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si cu...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt.
Untul la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pudra, am adaugat ouale si am omogenizat. Adaugam praful de copt si-l stingem cu cateva picaturi de otet si la final incorporam faina cernuta. Acest aluat il...
Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus. Adaugam ness-ul si faina cernuta si omogenizam...
Intr-un castron am pus bananele pasate bine de tot, am adaugat galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul tos si am mixat foarte bine cu mixerul. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare.
Peste amestecul de galbenusuri si banane am adaugat faina si cacaua...
Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios.
Am presarat faina pe blatul de lucru si am luat o bucata de aluat si am intins-o cu...
Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Am tapetat o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari...
Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si otetul si am mixat cca 3-4 min. Am tapetat tava cuptorului cu hartie de copt si am format fusta Pavlovei...
Am folosit o tava cu pereti detasabili 36/22 cm tapetata cu hartie de copt.
Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma.
Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul cca 5-6 min, apoi le-am incorporam in bezea cu miscari...
Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara, asezam pe marginea formei picoturi inmuiate in siropul de la compot, asezam si o baza de piscoturi inmuiate in sirop.
Separat punem la hidratat in apa rece gelatina.
Galbenusurile cu zaharul si...
Am bagat bananele la congelator sa inghete. Si daca tot m-am pricopsit cu un blendarau din ala Oster l-am pus la treaba, adica am pus zaharul, iaurtul, bananlele inghetate, smantana si zmeura si le-am ''zdruncinat'' bine pana am obtinut o crema omogena. Apoi am transferat totul intr-un castron de...
Se prepara rapid, mai mult sta la frigider. E asa bine cand ai la indemana fructe culese direct din gradina dupa ce ai avut grija de ele toata primavara....gata cu vorba sa trecem la scris.....
Ouale cu zaharul se bat pe baie de aburi pana incep sa-si dubleze volumul. Gelatina o hidratam cu...
Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul, cele 2 oua si cele 4 galbenusuri. Faina o amestecam cu bicarbonatul de sodiu si apoi o incorporam in amestecul de mai sus.
Tapetam o tava - 36/22 cm- cu hartie de copt, apoi intindem compozitia si dam tava la cuptor. Cum sunt in...
Pentru bezele, am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si particulele de zahar nu se mai simt.
Tava cuptorului am tapetat-o cu hartie de copt si cu ajutorul unui posh am format niste bezele...
Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam.
Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem crusta de biscuiti, presand bine si cat de cat uniform.
Apoi ne apucam sa facem crema....
Se cerne faina intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si sfaramam drojdia. In apa calda punem sarea, zaharul si coaja de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul si sarea. Incepem sa punem din apa calduta peste drojdie si faina si sa amestecam, putin cate putin pana omogenizam toata...
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile si la final faina,...
Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm.
Blat : Separam albusurilem de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare....
Prima data ne apucam de jeleu. Intr-o cratita de inox punem zmeura impreuna cu zaharul si apa si lasam pe foc sa clocoteasca 4-5 min, apoi pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Trecem prin sita amestecul sa obtinem un sirop fara seminte. Separat hidratam foile de gelatina in apa rece, apoi...
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza, apoi se adauga si apa, se incorporeaza in albusuri cu miscari lente de jos in sus. La final se adauga faina cernuta si...
Am folosit o tava cu dimensiunile de 28/20 cm tapetata cu hartie de copt.
In bolul robotului am pus faina cernuta, zaharul, cacaua, praful de copt, ciocolata maruntita, sarea si zaharul vanilat. Am amestecat bine, apoi am adaugat apa, zeama de portocala si uleiul si am dat drumul la robot sa...
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul 26 cm tapetata cu hartie copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga nuca macinata si faina, se incorporeaza bine. La final adaugam albusurile batute spuma tare cu...
Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat 2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari. Rahatul colorat il taiem cubulete micute. Intr-o craticioara topim margarina cu zaharul si ciocolata...
Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de sare si amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc unde punem apa, bicarbonatul si zeama de lamaie....
Blat
Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului margarina la temperatura camerei, am adaugat galbenusurile si zaharul si am mixat bine. Separat am...
Blat: Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina si...
Blatul l-am pregatit cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi , am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, apoi am adaugat galbenusurile...
In primul rand toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, sa fie cald in bucatarie. Cernem faina in vasul robotului. Intr-un vas de sticla punem drojdia si o lingura de zahar din cele 200 de g cantarite, amestecam pana devine fruida, adaugam si o lingura de faina din cea cernuta si turnam...
Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a doua zi. A doua zi punem faina pe blatul de lucru si luam din aluat cam cat intindem o foaie....
Blatul turnat : In bolul mixerului punem cele 2 oua si cele 2 albusuri, un praf de sare, laptele, uleiul si zaharul vanilat si mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine ca o spuma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt , coaja de la lamaie si clementina si omogenizam bine....
Desert tort V.51
Blat : Am mixat cele 4 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat nuca si faina si am procedat la fel, am amestecat cu miscari...
Desert paleuri
Untul la temperatura camerei l-am mixat bine cu zaharul pudra, apoi am adaugat ouale unul cate unul. La final am adaugat esenta de vanilie, sarea si faina cernuta. Obtinem un aluat moale pe care l-am pus intr-un posh cu un dui rotund. Am tapetat tava de la aragaz cu hartie de copt si cu...
Desert prajitura cu zmeura si nuca
Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Untul la temperatura camerei l-am frecat bine cu zaharul pudra, am adaugat ouale si am omogenizat. Adaugam praful de copt si-l stingem cu cateva picaturi de otet si la final incorporam faina cernuta. Acest aluat il...
Desert tort musuroi cu krant
Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus. Adaugam ness-ul si faina cernuta si omogenizam...
Desert rasturnata cu mure
Intr-un castron am pus bananele pasate bine de tot, am adaugat galbenusurile, zaharul vanilat si zaharul tos si am mixat foarte bine cu mixerul. Separat albusurile cu un praf de sare le-am mixat pana am obtinut o spuma tare. Peste amestecul de galbenusuri si banane am adaugat faina si cacaua...
Deserturi fursecuri motate
Untul la temperatura camerei cu un praf de sare, galbenusurile si zaharul farin le-am omogenizat bine, apoi am adaugat faina cernuta si am amestecat bine pana am obtinut un aluat moale dar nelipicios. Am presarat faina pe blatul de lucru si am luat o bucata de aluat si am intins-o cu...
Desert tort Leone 22
Blat : Blatul l-am pregatit cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Am tapetat o forma de tort cu diametrul de 28 cm, cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari...
Desert Pavlova, simplu ca la 50 de ani
Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si lucioasa, la final am adaugat amidonul si otetul si am mixat cca 3-4 min. Am tapetat tava cuptorului cu hartie de copt si am format fusta Pavlovei...
Desert prajitura cu caise si fulgi de ciocolata
Am folosit o tava cu pereti detasabili 36/22 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea ferma. Separat am amestecat galbenusurile cu uleiul cca 5-6 min, apoi le-am incorporam in bezea cu miscari...
Desert tort cocktail cu fructe
Pregatim o forma de tort cu pereti detasabili ( 28 cm diametru), o imbracam cu folie alimentara, asezam pe marginea formei picoturi inmuiate in siropul de la compot, asezam si o baza de piscoturi inmuiate in sirop. Separat punem la hidratat in apa rece gelatina. Galbenusurile cu zaharul si...
Desert inghetata (dezghetata) cu iaurt, banane si zmeura
Am bagat bananele la congelator sa inghete. Si daca tot m-am pricopsit cu un blendarau din ala Oster l-am pus la treaba, adica am pus zaharul, iaurtul, bananlele inghetate, smantana si zmeura si le-am ''zdruncinat'' bine pana am obtinut o crema omogena. Apoi am transferat totul intr-un castron de...
Desert de vara
Se prepara rapid, mai mult sta la frigider. E asa bine cand ai la indemana fructe culese direct din gradina dupa ce ai avut grija de ele toata primavara....gata cu vorba sa trecem la scris..... Ouale cu zaharul se bat pe baie de aburi pana incep sa-si dubleze volumul. Gelatina o hidratam cu...
Desert prajitura belea de buna
Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul, cele 2 oua si cele 4 galbenusuri. Faina o amestecam cu bicarbonatul de sodiu si apoi o incorporam in amestecul de mai sus. Tapetam o tava - 36/22 cm- cu hartie de copt, apoi intindem compozitia si dam tava la cuptor. Cum sunt in...
Desert bezele cu crema de lamaie
Pentru bezele, am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma si particulele de zahar nu se mai simt. Tava cuptorului am tapetat-o cu hartie de copt si cu ajutorul unui posh am format niste bezele...
Desert tort 28 a lui Mai
Mai intai pregatim crusta de biscuiti. Maruntim bine biscuitii, topim untul si apoi il amestecam cu biscuitii maruntiti, omogenizam. Forma de tort o imbracam in folie alimentara, apoi intindem crusta de biscuiti, presand bine si cat de cat uniform. Apoi ne apucam sa facem crema....
Desert gogosi a la Carmen
Se cerne faina intr-un castron, in mijloc facem o adancitura si sfaramam drojdia. In apa calda punem sarea, zaharul si coaja de lamaie si amestecam pana se topeste zaharul si sarea. Incepem sa punem din apa calduta peste drojdie si faina si sa amestecam, putin cate putin pana omogenizam toata...
Tort amestecat
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, blatul l-am facut cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile si la final faina,...
Desert tort cu jeleu de visine
Am facut acest tort in doua zile. In prima zi am facut blatul, siropul si jeleu, a doua zi am facut crema si l-am asamblat si ornat. Am folosit o forma de tort cu diametrul de 24 cm. Blat : Separam albusurilem de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam pana obtinem o spuma tare....
Desert tort cu ciocolata alba si jeleu de zmeura
Prima data ne apucam de jeleu. Intr-o cratita de inox punem zmeura impreuna cu zaharul si apa si lasam pe foc sa clocoteasca 4-5 min, apoi pasam cu ajutorul unui mixer vertical. Trecem prin sita amestecul sa obtinem un sirop fara seminte. Separat hidratam foile de gelatina in apa rece, apoi...
Desert prajitura cu lamaie a la Gaby_D
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea ferma. Separat galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza, apoi se adauga si apa, se incorporeaza in albusuri cu miscari lente de jos in sus. La final se adauga faina cernuta si...
Desert prajitura cu ciocolata si banane
Am folosit o tava cu dimensiunile de 28/20 cm tapetata cu hartie de copt. In bolul robotului am pus faina cernuta, zaharul, cacaua, praful de copt, ciocolata maruntita, sarea si zaharul vanilat. Am amestecat bine, apoi am adaugat apa, zeama de portocala si uleiul si am dat drumul la robot sa...
Desert tort M
Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul 26 cm tapetata cu hartie copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza spuma tare. Galbenusurile cu zaharul se mixeaza pana se topeste zaharul, se adauga nuca macinata si faina, se incorporeaza bine. La final adaugam albusurile batute spuma tare cu...
Desert tort de post
Am pus in vasul robotului biscuitii, bananele, pasta de alune si dulceata de zmeura si am mixat 2-3 minute, n-am vrut sa se sfarame de tot biscuitii, am vrut sa ramana bucatele mai mari. Rahatul colorat il taiem cubulete micute. Intr-o craticioara topim margarina cu zaharul si ciocolata...
Desert placinta in straturi, de post
Foi: In vasul robotului cernem faina ( initial am cernut 600 g faina cum scria in reteta Inei, dupa ce am framantat mi-am dat seama ca mai trebuie si am mai adaugat 100 g ), presaram un praf de sare si amestecam, apoi facem o adancitura in mijloc unde punem apa, bicarbonatul si zeama de lamaie....
Desert prajitura cu fructe de padure
Blat Am folosit o tava cu pereti detasabili cu dimensiunile de 32/22 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare. Separat am pus in vasul robotului margarina la temperatura camerei, am adaugat galbenusurile si zaharul si am mixat bine. Separat am...
Tort martisor
Blat: Am folosit o forma de tort cu diametrul de 18 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat faina si...
Desert tort Familia
Blatul l-am pregatit cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi , am folosit o forma de tort cu diametrul de 28 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat spuma tare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare, apoi am adaugat galbenusurile...
Cozonac varianta N
In primul rand toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, sa fie cald in bucatarie. Cernem faina in vasul robotului. Intr-un vas de sticla punem drojdia si o lingura de zahar din cele 200 de g cantarite, amestecam pana devine fruida, adaugam si o lingura de faina din cea cernuta si turnam...
Desert Fursecuri ''budigai''
Aluatul se face in doua etape. Prima data frecam ouale cu zaharul pana devin o spuma si se topeste zaharul, se adauga amoniacul stins cu otet si o cana cu faina. Se omogenizeaza si se lasa pana a doua zi. A doua zi punem faina pe blatul de lucru si luam din aluat cam cat intindem o foaie....
Desert placinta turnatoare
Blatul turnat : In bolul mixerului punem cele 2 oua si cele 2 albusuri, un praf de sare, laptele, uleiul si zaharul vanilat si mixam bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana devine ca o spuma. Adaugam faina amestecata cu praful de copt , coaja de la lamaie si clementina si omogenizam bine....