Desert prajitura Baiadera by Ina

de Constelatialeu in Prajituri, 29 Dec 2019 | 3017 vizualizari

 

Am fost in vizita la Ina si am dat peste prajitura asta, o salvasem cu mult timp in urma si acum i-a venit randul. Eu am dublat cantitatile pentru ca-mi trebuiau minim 40 buc. Am folosit o tava cu dimensiuni 38/26 cm. Bunatati de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • 600 g biscuiti petit beurre
  • 200 g rahat colorat
  • 600 g zahar
  • 300 ml apa
  • 300 g nuci prajite si macinate
  • 300 g unt cu 80% grasime
  • 50 g cacao
  • 2 fiole esenta vanilie
  • Glazura
  • 200 g ciocolata 52% cacao
  • 4 linguri frisca lichida
  • 2 linguri ulei
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Baiadera by Ina:

Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am prajit nuca si am macinat-o, apoi am macinat biscuitii, am taiat rahatul in bucatele mici. Intr-o cratita am pus zaharul si apa si am pus pe foc sa dea in clocot de 3-4 ori, apoi am adaugat nuca macinata si am lasat sa clocoteasca 5 min. Am tras cratita de pe foc si am adaugat biscuitii macinati si rahatul, omogenizam apoi adaugam untul si esenta d evanilie. Amestecam pana ce untul este topit si bine incorporat in amestec. Impartim compozitia in doua, in cea de-a doua adaugam cacao si omogenizam compozitia. Tapetam o tava ( 38/26 cm ) cu folie alimentara si intindem compozitia fara cacao, nivelam si apoi intindem peste si compozitia cu cacao. Dam prajitura la rece pana a doua zi. A doua zi o glazuram.

Glazura. Ciocolata maruntita o punem intr-un castron de inox impreuna cu frisca lichida, punem castronul pe baie de abur si amestecam continuu pana se topeste ciocolata, tragem de pe foc castronul si adaugam si uleiul. Scoatem prajitura din tava rasturnand-o, partea de jos o sa devina partea de sus. O asezam tot in tava in care a fost si intindem glaura, dam la rece pentru cateva ore si apoi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte o portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Baiadera by Ina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu umplutura de mere si crema de vanilie