Constelatialeu

9

Bucataras
Suprem

com. Floresti

Bucataras din 02.01.2013

RETETE1808
PRIETENI332
Retete / Dulciuri

Desert prajitura una bucata 20-19

In Prajituri la 4 Ian 2019

Blat : Albusurile cu un praf de sare le mixam foarte bine pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul si untul topit le mixam pana se topeste zaharul, adaugam faina si omogenizam, la final incorporam albusurile batute bine, cu miscari lente de jos in sus. Am folosit o forma de tarta cu...

Fondant pentru eclere, amandine

In Dulciuri la 31 Dec 2018

In primul rand cratita in care fierbeti siropul sa fie foarte curata si sa fie din inox. Cat fierbem siropul bolul de la mixer il bagam la congelator. Punem in cratita de inox apa si zaharul si punem la foc foarte mic sa fiarba, din cand in cand udam cu apa rece marginile cratitei, cand incepe sa...

Desert tort 25 de arginti

In Torturi la 31 Dec 2018

Am folosit o tava 24/35 cm cu pereti detasabili, am imbracat-o in folie alimentara. Am preparat gogosele de ecler, apoi le-am umplut si le-am glazurat ( reteta de ecler e si ea in paginea mea, o gasiti voi daca vreti sa le faceti ca mine). Am pus smantana dulce in bolul roborului, atat smantana...

Desert Piscozmeurica

In Prajituri la 24 Dec 2018

Mai intai mi-am pregatit tava in care am asamblat prajitura, am o tava cu pereti detasabili pe care am imbracat-o cu folie alimentara ( 24/35 cm). Am pus foile de gelatina la hidratat in apa rece. Apoi am pus in bolul robotului mascarponele si frisca. Galbenusurile cu zaharul le-am pus intr-un...

Desert Alcatraza

In Prajituri la 24 Dec 2018

Foile : Albusurile le-am scos de seara de la congelator si le-am lasat sa se dezghete. Le-am pus in bolul robotului cu un praf de sare si le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am transferat bezeaua in alt castron mai mare si am incorporat nuca...

Desert salam Molotov

In Dulciuri la 20 Dec 2018

Mai intai ne pregatim ingredientele, alunele le prajim, le decojim si le taiem grosier, rahatul il taiem cubulete  mai micute, biscuitii ii rupem in bucati mai mici. Intr-un vas incapator, punem rahatul taiat, biscuitii maruntiti, alunele taiate, stafidele si amestecam bine . Separat intr-o...

Desert bomboane Zambete colorate

In Dulciuri la 11 Dec 2018

In bolul robotului de bucatarie am faramitat checul si cojile de piersicute, am adaugat bananele, gemul de capsuni si nuca macinata, am mixat la vitez mare pana am obtinut o compozitie omogena. Am pus compozitia intr-un castron si am dat-o la frigider 1 ora, apoi am scos-o si am format bomboane,...

Desert cornuri cu nuca si gem de prune

In Dulciuri la 29 Noi 2018

Inainte sa ne apucam de treaba, scoatem toate ingredientele pe masa, sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron punem drojdia uscata cu o lingura de zahar si o lingura de faina si adaugam laptele caldut, omogenizam bine si lasam sa se activeze drojdia, pana se umfla. In vasul robotului...

Desert rulada rebela razvratita RRR

In Prajituri la 16 Noi 2018

 Rulada: am folosit tava aragazului ( 38/28 cm ), tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva minute. Topim untul si-l lasam sa se tempereze, apoi il adaugam peste galbenusuri, amestecand bine. Adaugam galbenusurile in...

Desert tort Leo

In Torturi la 9 Noi 2018

Blat : Am folosit o forma de tort cu diametrul de 26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am mixat cele 14 albusuri cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am adaugat cele 6 galbenusuri  si le-am incorporat in bezea cu miscari lente de jos in...

Desert tort C

In Torturi la 4 Noi 2018

Blat 1 ( 28 cm diametru ) Albusurile cu un praf de sare se bat bine pana obtinem o spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa batem. Adaugam galbenusurile si le incorporam cu miscari lente de jos in sus. Incorporam faina si nuca macinata de asemenea cu miscari lente de jos in sus. Tapetam forma...

Desert prajitura cu mere si nuci

In Prajituri la 3 Noi 2018

Mai intai pregatim umplutura. Curatam de coaja merele, le dam pe razatoarea mare, apoi le stoarcem si le punem intr-o tigai wok la calit, impreuna cu zaharul. Dupa ce s-au inmuiat, adaugam scortisoara si amidonul si amestecam bine, mai lasam cca 5 min pe foc, apoi tragem tigaia de pe foc si lasam...

Desert brioche cu crema de vanilie nuca si ciocolata

In Prajituri la 2 Noi 2018

Aluat : Intr-un castron cernem faina si presaram sarea. Separat amestecam drojdia uscata cu zaharul si laptele caldut, amestecam bine si apoi adaugam untul topit si ouale batute bine. Omogenizam amestecul si apoi il turnam peste faina si incepem sa amestecam pana obtinem un aluat nelipicios. Se...

Desert prajitura gemi de placere

In Prajituri la 2 Noi 2018

Blat : Eu l-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul si cacaua, cand zaharul s-a...

Desert tarta cu pere, mere si nuci

In Prajituri la 28 Oct 2018

Aluat : Cernem faina intr-un vas de inox ( sa fie rece vasul ), adaugam praful de sare si untul rece taiat cubulete. Separat amestecam oul cu apa . Framantam cu mainile untul cu faina pana obtinem o textura nisipoasa, apoi adaugam zaharul pudra si oul amestecat cu apa si framantam rapid aluatul....

Desert prajitura dungata

In Prajituri la 27 Oct 2018

Pentru ca am scapat de pregatitul foilor pentru ca le-am cumparat, unii pot sa zica LENESA, dar zau ca-s bune si foile astea de la Boromir, trecem direct la crema, e un fel de diplomat, ca de ce-i zice diplomat nici pana azi n-am aflat.....:D Crema diplomat : Mai intai punem in bolul robotului...

Desert tort cu iaurt si banane

In Torturi la 20 Oct 2018

Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul, apoi galbenusurile, biscuitii Oreo si praful Creme Ole si am mixat bine. Am tapetat o forma de tort cu hartie de copt si am turnat amestecul in forma, am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand trece...

Desert tort juma de centenar (reteta 1200)

In Torturi la 20 Oct 2018

Am pregatit blaturile cu o zi inainte, se taie mai bine a doua zi. Blat 28 cm. Am mixat albusurile cu un praf de sare, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, unul cate unul, amestecand usor, apoi am incorporat si faina si...

Desert prajitura N 11 Oct

In Prajituri la 10 Oct 2018

Foi : Am folosit o tava cu dimensiunile 38/28 cm. Albusurile le-am scos din congelator de seara si le-am lasat sa se dezghete, le-am cantarit au fost 360 g. Le-am pus in vasul robotului de bucatarie, am presarat putina sare si le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut...

Desert tarte geometrice

In Prajituri la 7 Oct 2018

Aluat : Intr-un bol am cernut faina, am adaugat zaharul si sarea si am amestecat sa se intrepatrunda ingredientele. Separat am taiat in cubulete mici untul foarte rece si l-am adaugat in castron, am inceput sa faramitez untul cu faina, cu miscari rapide sa nu se incalzeasca untul, trebuie sa...

Desert prajitura Ramasita

In Prajituri la 29 Sep 2018

Blat : Am folosit o tava cu dimesiunile de 18/28 cm tapetata cu hartie de copt. Intr-un castron am mixat albusurile cu un praf de sare, am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile, unul cate unul, la final am adaugat nuca macinata, pesmetul si faina si...

Desert prajitura Boema

In Prajituri la 25 Sep 2018

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie, la final incorporam faina si cacaua cernute. Tapetam o tava cu dimensiunile 24/24 cm cu hartie de...

Crema de piersici rosii sau nectar

In Sirop / Compot la 22 Sep 2018

Se stie, musai la cules, apoi la curatat si taiat. Masura a fost un tuci de 15 l plin cu piersici curatate si taiate, apoi am transferat in alt tuci mai mare sa aiba loc sa fiarba. Am adaugat apa, dar sa nu depaseasca piersicile, am taiat in patru 2 lamai si am lasat sa fiarba cca 40 min. Dupa...

Gem din piersici rosii de gradina

In Dulceata / Gem la 22 Sep 2018

Mai intai am cules piersicile, le-am curatat de coaja si le-am feliat, le-am pus in tuci, am adaugat zaharul si le-am scazut la foc mic. Tuciul de 15 l a fost plin cu piersici si l-am scazut pana a ajuns la jumatate. Am obtinut 12 borcanele de 400 g cu gem de piersici. Toata treaba este sa ai...

Desert placinta cu mere si aluat turnat

In Prajituri la 20 Sep 2018

Mai intai m-am ocupat de umplutura, am curatat si ras merele, le-am stors si le-am pus in tigaia wok, am adaugat zaharul si le-am calit cca. 20 min, apoi am adaugat si scortisoara. Am lasat sa se racoreasca pana am facut aluatul. Aluat. In bolul de la mixer am pus zaharul, ouale, zaharul...

Desert prajitura cu aia si aia si ailalta

In Prajituri la 18 Aug 2018

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea nu foarte tare. Separat amestecam osanza cu iaurtul si cacauao, adaugam amoniacul stins cu zeama de lamaie, incorporam faina pana obtinem un aluat usor de intins. Impartim aluatul in doua parti, o parte...

Gem de prune cu coaja

In Dulceata / Gem la 17 Aug 2018

Mai intai culesul, cu grija ca-s cam batrani prunii, dar inca rodesc....nu ca-n tinerete, dar inca o fac si mi-au dat mie de lucru.....Deci am cules prunele, apoi le-am pus in apa sa le spal si le-am desfacut in doua eliminand samburele, le-am asezat in tuci si am adaugat 2,5 kg zahar. Am pus...

Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme

In Dulciuri la 14 Aug 2018

Mai intai decongelam foile de placinta. Intr-un castron punem branza dulce, iaurtul grecesc, 4 galbenusuri de ou, zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar, sarea si stafidele si apoi omogenizam ingredientele. Luam foile, cate 2 si le ungem bine cu ulei, apoi pe jumatate din foi asezam 5...

Desert cu dovlecel si mar verde

In Dulciuri la 26 Iul 2018

Dovlecelul si marul le radem pe razatoarea mare, apoi adaugam sarea, zaharul, ouale si omogenizam, apoi adaugam si faina. Trebuie sa obtinem un aluat un pic mai tare decat la clatite. Punem tigaia pe foc sa se incinga, apoi adaugam ulei, cu o lingura luam din compozitie si punem in uleiul...

Desert prajitura cu banane si zmeura

In Prajituri la 21 Iul 2018

Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/26 cm, tapetata cu hartie de copt. Am separat albusurile de galbenusuri, albusurile cu un praf de sare le-am batut bine, apoi am adaugat 4 linguri de zahar si am continuat sa bat pana am obtinut o bezea tare. Galbenusurile cu uleiul si 4 linguri de zahar...

Afisate 391 - 420 din 1043 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

"Daca te simti bine, nu te ingrijora! Trece!"

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac, mure si ciocolata - Desert aromat si pufos

de oanapl 7

ieri la 21:53

Peste rosu (biban rosu) prajit - Simplu si foarte gustos

de Caty 3

ieri la 17:39

Dorada la cuptor - Reteta usoara si gustoasa

de Caty 3

ieri la 16:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]