Cadouri dulci matinale.....La multi ani, Valentina !
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat, nuca, faina si cacaua cernute si le-am incorporat tot cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat forma cu hartie de copt, am pus compozitia in forma. Am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 35-40 min sau pana trece testul scobitorii, aici fiecare isi cunoaste cuptorul si stie cat sa lase un blat. Eu am cuptor electric, am setat functia pentru copt blaturi si am copt 35 min. Se lasa la racit, de preferat pana a doua zi.
Sirop: Zaharul l-am pus sa se caramelizeze, canad a capatat culoarea chihlimbarului, am turnat apa, atentie la aburi, apoi am pus din nou pe foc sa fiarba pana se dizolva tot zaharul caramel. Se lasa la racit.
Crema : Untul moale il mixam foarte bine. Ciocolata cu laptele condensat se pun intr-un castron pe baie de abur, amestecam continuu pana se topeste ciocolata, se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. In untul moale adaugam putin cate putin din crema de ciocolata racita si mixam pana se omogenizeaza, procedam asa pana incorporam toata crema de ciocolata in unt. Dam crema la rece pana a doua zi cand asamblam tortul. A doua zi scoatem crema de la frigider si o mixam cateva minute pana obtinem o crema spumoasa si adaugam si 2 linguri de dulceata de zmeura..
Asamblare : Blatul de tort l-am sectionat in 5 parti. Am asezat pe un platou prima parte si am insiropat-o bine, am intins peste blat o parte din crema, apoi am asezat a doua parte de blat insiropat, crema, partea a treia d eblat insiropat, crema, partea a patra de blat insiropat si apoi crema si ultima parte de blat insiropat. trebuie sa ne ramana crema sa imbracam tortul, mai putin partea de sus unde vine glazura de fondant.
Am ales sa glazurea parte de sus cu fondant, reteta o gasiti in pagina mea. Fondantul l-am incalzit pe baie de abur l-am diluat cu un sirop fiert din apa si zahar in proportie de 2:1. fondantul cald il turnam deasupra tortului si lasam sa curga . Am decorat la baza tortului cu pepite de ciocolata.