Desert clatite tricolore

de Constelatialeu in Dulciuri, 1 Dec 2019 | 4110 vizualizari

 

Am vrut sa marchez aceasta zi cu ceva simbolic, tricolorul nostru romanesc, atunci mi-a venit ideea sa fac ceva simplu si rapid, adica niste clatite colorate. La multi ani, romanasilor !

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 150 g faina
  • lapte si apa minerala in proportii egale, cat sa subtieze aluatul de clatite ( aici n-am cantitate, am ochiometru )
  • 2 lingurite de ulei
  • coloranti alimentari, rosu, galben si albastru
  • Umplutura
  • lapte condensat caramel de la DeLatte
Portii: 9
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert clatite tricolore:

Pregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat cantitate de apa si lapte, am pus-o ochiometric. Omogenizam totul si incorporam si 2 lingurite de ulei. Impartim cantitatea de aluat  in 3 parti egale, apoi le coloram in cele 3 culori, rosu, galben si albastru. Punem tigaia pentru clatite la incins, adaugam putin ulei si apoi punem clatitele la copt. Mi-au iesit cate 2 caltite din fiecare culoare si cate o steluta clatita. Le-am umplut cu lapte condensat caramel. Pe langa faptul ca sunt delicioase au si o semnificatie cu onoarea zilei de azi, ziua tuturor romanilor, ziua noastra. La multi ani !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert clatite tricolore" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarlota cu fructe de sezon