Desert prajitura cu nuca si caramel

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Noi 2019 | 3730 vizualizari

 

Am multe albusuri stranse si am zis sa mai scap de ele, asa ca am facut o prajiturica, eu zic ca e o combinatie delicioasa, dar cum stim ca fiecare are alte gusturi si ele nu se discuta, zic si eu ca-i delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 240 g albusuri ( cca 6 albusuri )
  • 180 g zahar pudra
  • 90 g nuca prajita si macinata
  • 90 g nuca prajita si taiata mai grosier
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 170 g lapte condensat caramel
  • Decor
  • fulgi de ciocolata ( sau pepite, ca nu stiu exact cum se numesc )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si caramel:

Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu cutitul ( nici foarte marunt dar nici foarte mare ).

Am facut zaharul pudra.

Apoi m-am apucat sa mixez albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul pudra si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. In bezea am adaugat nuca macinata si cea taiata grosier si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am cantarit toata cantitatea de bezea cu nuca si am impartit-o in patru, daca nu vreti sa va complicati puneti ochiometric. Am folosit 2 tavi identice , dimensiuni 20/24 cm, le-am tapetat cu hartie de copt si apoi am intins uniform bezeaua cu nuca. Cuptorul electric l-am setat la functia cu ventilatie si temperatura de 180 grade, am bagat tavile in cuptor ( in cuptorul meu incap amandoua una langa alta ) si am lasat cca 20-25 min. Cand le scoatem din cuptor trebuie sa ne miscam repede sa le dezlipim dupa hartia de copt, eu am udat blatul de lucru cu apa rece am scos din tava foaia si cu un cutit am trecut pe sub hartie si foaie, usor sa nu o rupem. Procedeam la fel si cu urmatoarele doua foi, apoi le lasam la racit.

Crema : Am facut-o cat timp aveam primele doua foi la cuptor. Am mixat foarte bine smantana de frisca, apoi am incorporat laptele condensat caramel, nu este nevoie de zahar pentru ca este foarte dulce caramelul, am obtinut o crema mai moale, dar asta a fost si intentia, atunci cand asamblez prajitura crema sa intre in foi.

Asamblare : Dupa ce foile se racesc bine, ne apucam sa asamblam prajitura. Impartim crema in asa fel sa ne ajunga si pentru ultima foaie de deasupra, deci alternam foaie si crema pana le terminam pe ambele. Decoram cu fulgi de ciocolata, lasa, cca 30 min apoi putem sa o portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Cam asta-i toata filozofia unor albusuri care se cereau executate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

28.11.2019, 00:20

Mie imi place asa , molcuta. Nu-mi rup dinti In ea)

dantes 1

29.11.2019, 12:43

Delicioasa!

RuxyRux 1

11.12.2019, 20:09

Ce frumoasa e prajiturica ta Gabyta si delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure