Am multe albusuri stranse si am zis sa mai scap de ele, asa ca am facut o prajiturica, eu zic ca e o combinatie delicioasa, dar cum stim ca fiecare are alte gusturi si ele nu se discuta, zic si eu ca-i delicioasa.
Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu cutitul ( nici foarte marunt dar nici foarte mare ).
Am facut zaharul pudra.
Apoi m-am apucat sa mixez albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul pudra si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. In bezea am adaugat nuca macinata si cea taiata grosier si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am cantarit toata cantitatea de bezea cu nuca si am impartit-o in patru, daca nu vreti sa va complicati puneti ochiometric. Am folosit 2 tavi identice , dimensiuni 20/24 cm, le-am tapetat cu hartie de copt si apoi am intins uniform bezeaua cu nuca. Cuptorul electric l-am setat la functia cu ventilatie si temperatura de 180 grade, am bagat tavile in cuptor ( in cuptorul meu incap amandoua una langa alta ) si am lasat cca 20-25 min. Cand le scoatem din cuptor trebuie sa ne miscam repede sa le dezlipim dupa hartia de copt, eu am udat blatul de lucru cu apa rece am scos din tava foaia si cu un cutit am trecut pe sub hartie si foaie, usor sa nu o rupem. Procedeam la fel si cu urmatoarele doua foi, apoi le lasam la racit.
Crema : Am facut-o cat timp aveam primele doua foi la cuptor. Am mixat foarte bine smantana de frisca, apoi am incorporat laptele condensat caramel, nu este nevoie de zahar pentru ca este foarte dulce caramelul, am obtinut o crema mai moale, dar asta a fost si intentia, atunci cand asamblez prajitura crema sa intre in foi.
Asamblare : Dupa ce foile se racesc bine, ne apucam sa asamblam prajitura. Impartim crema in asa fel sa ne ajunga si pentru ultima foaie de deasupra, deci alternam foaie si crema pana le terminam pe ambele. Decoram cu fulgi de ciocolata, lasa, cca 30 min apoi putem sa o portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Cam asta-i toata filozofia unor albusuri care se cereau executate.