Desert prajitura cu nuca si caramel

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Noi 2019 | 3827 vizualizari

 

Am multe albusuri stranse si am zis sa mai scap de ele, asa ca am facut o prajiturica, eu zic ca e o combinatie delicioasa, dar cum stim ca fiecare are alte gusturi si ele nu se discuta, zic si eu ca-i delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 240 g albusuri ( cca 6 albusuri )
  • 180 g zahar pudra
  • 90 g nuca prajita si macinata
  • 90 g nuca prajita si taiata mai grosier
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 170 g lapte condensat caramel
  • Decor
  • fulgi de ciocolata ( sau pepite, ca nu stiu exact cum se numesc )
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuca si caramel:

Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu cutitul ( nici foarte marunt dar nici foarte mare ).

Am facut zaharul pudra.

Apoi m-am apucat sa mixez albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul pudra si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. In bezea am adaugat nuca macinata si cea taiata grosier si am incorporat-o cu miscari lente de jos in sus. Am cantarit toata cantitatea de bezea cu nuca si am impartit-o in patru, daca nu vreti sa va complicati puneti ochiometric. Am folosit 2 tavi identice , dimensiuni 20/24 cm, le-am tapetat cu hartie de copt si apoi am intins uniform bezeaua cu nuca. Cuptorul electric l-am setat la functia cu ventilatie si temperatura de 180 grade, am bagat tavile in cuptor ( in cuptorul meu incap amandoua una langa alta ) si am lasat cca 20-25 min. Cand le scoatem din cuptor trebuie sa ne miscam repede sa le dezlipim dupa hartia de copt, eu am udat blatul de lucru cu apa rece am scos din tava foaia si cu un cutit am trecut pe sub hartie si foaie, usor sa nu o rupem. Procedeam la fel si cu urmatoarele doua foi, apoi le lasam la racit.

Crema : Am facut-o cat timp aveam primele doua foi la cuptor. Am mixat foarte bine smantana de frisca, apoi am incorporat laptele condensat caramel, nu este nevoie de zahar pentru ca este foarte dulce caramelul, am obtinut o crema mai moale, dar asta a fost si intentia, atunci cand asamblez prajitura crema sa intre in foi.

Asamblare : Dupa ce foile se racesc bine, ne apucam sa asamblam prajitura. Impartim crema in asa fel sa ne ajunga si pentru ultima foaie de deasupra, deci alternam foaie si crema pana le terminam pe ambele. Decoram cu fulgi de ciocolata, lasa, cca 30 min apoi putem sa o portionam cu ajutorul unui cutit cu lama lata trecut prin apa fierbinte. Cam asta-i toata filozofia unor albusuri care se cereau executate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert clafoutis cu cirese