Desert placinta melc (cu lingura)

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Feb 2020 | 3416 vizualizari

 

Cum bantuiam eu azi prin lumea asta fascinanta a netului mi-a picat in ochi un filmulet cu o reteta de placinta cu mere, a lui Ina Niculescu ( retete video ) si m-am inspirat de acolo pentru aluat, doar ca eu l-am injumatatit.
Ingredientele erau masurate cu o lingura, simplu ca pe vremea strabunicilor si bunicilor.....

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 2 oua mici
  • 7 linguri zahar
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri apa minerala
  • 22 linguri faina ( pline varf) + faina pentru masa de lucru
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • zeama de la lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura
  • 1 borcam de 800 g cu mere gata calite
  • 100 g nuca macinata
  • nuca macinata pentru presarat peste aluat
  • 2 linguri de zahar brun + 1 lingura apa
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta melc (cu lingura):

Aluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de lamaie si l-am incorporat in compozitie, la final am adaugat faina in doua reprize si am framantat un aluat nu foarte tare dar care sa se poata intinde usor; in caz ca aluatul mai cere faina, mai adaugati 1-2 linguri in plus, in functie de faina pe care o folositi.

Am o tava rotunda si mai mare pe care am uns-o cu ulei. Am impartit aluatul in 3 parti aproximativ egale, apoi am intins fasii lungi si late cam de o palma, peste care am presarat nuca macinata, apoi am pus pe marginea fasiei de aluat mrelele calite si amestecate cu nuca macinata.

Am rulat bine si apoi am rasucit sulul format si l-am asezat in tava unsa cu ulei, am procedat la fel si cu celelalte bucati de aluat, am format un melc de placinta.

Cu o furculita am intepat suprafata melcului, apoi am uns cu siropul facut din apa si zahar. Am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 35 min sau pana a crescut frumos si a devenit rumena.

Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca ( bine ca sa fiu sincera eu mi-am taiat un coltisor asa fierbinte, ca asa-mi place), se portioneaza si se poate pudra cu zahar farin dupa preferinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta melc (cu lingura)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert gogosi glazurate