Desert cornulete tigareta

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Dec 2019 | 6366 vizualizari

 

. M-am inspirat de la Retete fel de fel, foarte bune, se topesc in gura si dispar imediat.Bunatati de Craciun

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 200 g untura rece
  • 150 g smantana fermentata 25% grasime
  • umplutura
  • gem de prune amestecat cu nuca macinata
  • zahar pudra pentru tavalit
Portii: 40
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete tigareta:

Faina cu untura rece se pun intr-un castron si cu degetele se faramiteaza pana obtinem o compozitie sfaramicioasa, apoi se adauga  galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si smantana si se framanta un aluat usor de intins, nu framantam prea mult. Impartim in doua si intindem o foaie subtire pe care o impartim in dreptunghiuri de 8/7 cm, punem umplutura de gem amestecat cu nuca macinata si apoi rulam o frumoasa tigareta. Asezam tigaretele in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 25-30 min , pana incep sa se rumeneasca usor. Se scot din cuptor si se tavalesc prin zahar asa calde. Un deliciu, se topesc in gura de bune ce sunt, cica se pot pastra si-o saptamana in recipiente de tabla, dar zau asa, cine sa fie  pastrator cu asa bunaciuni. Craciun Fericit !

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete tigareta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede, cu gem de visine si caise