Ca sa nu-i zic tort mamaliga, pentru ca arata ca o mare mamaliga dolofana l-am cosmetizat in musuroi....delicios, cica nota 20, asa a zis sarbatoritul si mesenii.....cand faci ceva rapid si fara prea mari fonfleuri si bibileli iese ceva foarte delicios. Pana si forma am improvizat-o ca nu vroiam tort cu gaura-n mijloc....gata cu vorba ca uit ce am prestat......:D
Blat: Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine pana obtinem o spuma tare, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma. Galbenusurile le amestecam cu uleiul ca la maioneza apoi le incorporam in bezea cu miscari lente de jos in sus. Adaugam ness-ul si faina cernuta si omogenizam amestecand de jos in sus. Forma de tort o imbracam cu hartie de copt si apoi punem compozitia in forma. Dam forma la cuptorul preincalzit la 180 grade, cca 35 -40 min sau pana trece testul scobitorii. Se scoate din cuptor si se lasa la racit , se sectioneaza a doua zi in 4 blaturi.
Sirop: Se pune la fiert apa cu zaharul cand clocoteste se stinge focul si se adauga esenta de vanilie. Se lasa la racit.
Krant : Zaharul se pune la caramelizat intr-o cratita cand capata culoarea chihlimbarului se adauga nuca se trage de pe foc si se amesteca bine pana toata nuca este ''tavalita'' prin zaharul caramelizat. Se unge un fund cu ulei se rastoarna krantul si se aplatizeaza, apoi se ridica cu lama uni cutit de pe fund sa nu apuce sa se intareasca pentru ca se scoate greu. Dupa ce s-a racit bine se marunteste cu ajutorul unui ciocan.
Crema. Intr-o ctatita cu fund dublu se pun ouale si zaharul se amesteca bine, apoi se aduga amidonul cernut si se amesteca din nou, la final se subtiaza cu laptele si se pune pe foc. Se amesteca continuu pana se ingroasa. Se trage de pe foc si se adauga esenta de vanilie. Ca sa nu faca crusta cat sta sa se raceasca se acopera cu folie alimentara. Cand asamblam tortul mixam 2-3 minute crema sa devina o crema catifelata.
Asamblare : Blatul sectionat in 4 , fiecare blat se insiropeaza, impartim crema in asa fel incat sa ne ajunga sa si imbracam tortul in crema. Apoi adaugam krantul peste tot tortul, iese ca un mare musuroi, poate aspectul nu e wow, dar gustul este wow wow.....si nu eu il laud , sarbatoritul si mesenii l-au laudat ca la ora asta deja este istorie....:D