Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata

de Constelatialeu in Torturi, 23 Dec 2019 | 3292 vizualizari

 

Pentru acest tort m-am inspirat de la Simona Callas, doar am facut unele modificari, am folosit mousse de ciocolata neagra in loc de alba si am mai modificat pe ici pe colo. Bunatati de Craciun.

 

INGREDIENTE

  • Blat umed de banane 18 cm si 16 cm
  • 1 banana coapta bine
  • 50 g unt moale 80% grasime
  • 60 g zahar pudra
  • 1 ou mare
  • esenta de vanilie
  • 50 g smantana grasa
  • 5 g praf de copt
  • 150 g faina
  • 1 lingura varfuita cu nuca macinata
  • Mousse de ciocolata neagra Callebaut
  • 150 g ciocolata neagra
  • 4 foi de gelatina
  • 200 g smantana pentru frisca LaDorna vanilata si indulcita
  • 3 galbenusuri de ou
  • 100 ml lapte 3,5 grasime
  • esenta de vanilie
  • Jeleu fructe de padure ( am avut facut si pastrat in congelator)
  • 2-3 banane
  • Glazura oglinda
  • 150 g ciocolata alba Callebaut Velvet
  • 200 g smantana pentru frisca LaDorna indulcita si vanilata
  • foi de gelatina 10 g ( 6 foi)
  • 70 g sirop de glucoza
  • 50 g zahar
  • colorant rosu
  • Decor om de zapada din fondant, stelute de zahar
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata:

Blat : Banana coapta o pasam intr-un castron, untul se freaca bine cu zaharul, faina se amesteca cu praful de copt. Peste untul frecat cu zahar se adauga, oul, esenta de vanilie si 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza, apoi se adauga smantana , restul de faina si la final banana pasata. Acest amestec il impartim in doua, dar nu parti egale, pentru forma de tort de 18 cm  mai mult, iar pentru forma de tort de 16 cm mai putin, aici adaugam si ligura de nuca macinata in aluat. Tapetam cele doua forme de tort cu hartie de copt si adaugam aluatul, pe cel cu nuca in forma de 16 cm, pe cel simplu in forma de 18 cm, se dau formele la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 25 min. Se scot formele din cuptor si se lasa sa se raceasca bine. cand sunt reci blaturile ne apucam de crema.

Mousse de ciocolata neagra : Gelatina se hidrateaza in apa rece, ciocolata se topeste pe baie de abur. Galbenusurile se amesteca bine, laptele se infierbanta bine , apoi se adauga peste galbenusuri in fir amestecand continuu, apoi adaugam esenta de vanilie, foile de gelatina se storc bine si se adauga peste galbenusuri, apoi ciocolata topita si se omogenizeaza. Smantana indulcita o mixam pana obtinem o frisca nu foarte ferma, frisca o incorporam in crema de ciocolata.

Asamblare. Forma de 18 cm o tapetam cu folie acetat transparenta, asezam blatul mare  in forma peste care turnam un strat de mousse, dam la congelator cca 10 min, apoi scoatem si asezam bananele in forma de cerc, le acoperim cu mousse si dam din nou la congelator pentru inca 10 min. Blatul de 16 cm il decupam la mijloc cat marimea jeleului de fructe de padure, apoi scoatem tortul de la congelator, asezam forma de 16 cm, asezam jeleul in mijloc si punem restul de mousse. Dam tortul la rece pentru cateva ore. 

Ne apucam de glazura dupa ce tortul este inchegat bine. 

Gelatina se hidrateaza cu apa rece. Intr-o craticioara punem smantana, zaharul, siropul de glucoza si colorantul rosu, pe baie de abur, amestecam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi se adauga ciocolata, amestecam pana se topeste ciocolata, tragem craticioara de pe foc si adaugam foile de gelatina stoarse bine, omogenizam si continuam sa amestecam pana incepe sa se raceasca usor. Scoatem tortul de la frigider, il scoatem din forma si il asezam pe un gratar si incepem sa turnam din glazura, adunam glazura de sub tort si mai turnam peste tort, repetam cam de 3 ori operatiunea, m-am miscat cam greoi si  parca nu-s asa multumita cum sa asezat pe tort glazura, dar asa este cand nu esti artist in domeniu. Am ornat tortul cu steute de zahar si am asezat omul de zapada facut din fondat ( omul l-am mesterit cu o seara inainte ).

TIPS-URI

1

tot ce ramane de la acest tort, adica din blat si din glazura oglinda le-am folosit la un alt tortulet, combinat cu ce mi-a ramas de la tortul Magie de Craciun

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (21)

Rocsi 1

25.12.2019, 20:23

Ce frumos ti-a iesit si acesta! Bravo, bravo!

oanapl 1

26.12.2019, 19:14

Waw! Arata intr-un mare fel! Felicitari!

laura_n 1

27.12.2019, 13:09

Bravo, Cleme!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu ciocolata, mure si mascarpone - reteta cu nr. 500