Pregatim o tava, o imbracam cu folie alimentara, foile deja le avem, nu ramane decat sa facem crema.
Crema : Frisca lichida o mixam bine, visinele le scurgem de suc, apoi le taiem pe din doua si le incorporam in frisca mixata bine. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Intr-un castron de...
Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul final nu a fost cel dorit, dar am remediat esecul, nu a fost problema, am gasit solutia , zic eu...
Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra pe baie de abur, apoi o turnam in forma si imbracam forma cu ciocolata topita, bagam forma la congelator si ne apucam sa facem inelul de banane. Am desenat pe o hartie de copt un cerc, m-am ajutat de forma de decupaj a setului silikomart, apoi am asezat...
Punem migdalele intr-un castron apoi turnam apa fiarta si le lasam cca 10 min, apoi varsam apa si ne apucam sa le decojim, operatiunea nu este grea, doar ca este migaloasa, sa iei fiecare migdala in parte si sa o decojesti. Dupa ce le-am decojit pregatim masa pe care urmeaza sa le uscam, e bine...
Aluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de lamaie si l-am incorporat in compozitie, la final am adaugat faina in doua reprize si am framantat un...
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu miscari lente de jos in sus. Faina si cacaua le cernem si apoi putin cate putin le incorporam in...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat, nuca, faina si cacaua cernute si le-am incorporat tot cu miscari lente de...
Avem nevoie de o cratita de inox cu fundul dublu, bolul de inox de la robotul de bucatarie, un termometru, daca nu aveti merge si fara, nici eu nu am, gripca de inox sau plastic tare, blat de marmura, inox sau granit ( eu n-am avut decat blatul care arata ca marmura dar habar nu am din ce este si...
Mai intai pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt, apoi pregatim toate ingredientele si ne apucam de mesterit.
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. In bezea incorporam, galbenusurile, uleiul si faina,...
Am cumparat o plasa de 3 kg de portocale si le-am folosit pe toate, au avut coaja destul de groasa.
Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...
Albusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si colorantul si se omogenizeaza. Separat se amesteca zaharul farin cu faina de nuca. apoi se...
Foi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am presarat un praf d esare si am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut...
Albusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea ferma, se adauga colorantul ( neaparat sa fie pudra sau gel ). Zaharul farin si faina de migdale se dau...
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina de migdale. Se incorporeaza albusurile iar la final faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se pune amestecul de blat, apoi se da forma ca cuptorul...
Blat : Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua. Banana se paseaza bine. Untul moale se freaca cu zaharul , apoi se adauga oul, vanilia si jumatate din amestecul uscat, apoi smantana, restul de amestec uscat si la final banana pasata, se omogenizeaza totul bine. Se tapeteaza o forma de...
In bolul robotului am pus resturile blaturi, am adaugat bananele, frisca llichida si am mixat bine pana am obtinut o pasta omogena, apoi am adaugat nucile si visinele si am omogenizat compozitia. Am format bilute nu foarte mari, pe care le-am tavalit prin cacao si uite asa au aparut niste...
Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele solide, omogenizam si apoi adaugam alunele taiate grosier.
Pregatim tava de briose, asezam in fiecare...
Blat : Blatul l-am pregatit cu aseara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi nessul lichid,...
Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am prajit nuca si am macinat-o, apoi am macinat biscuitii, am taiat rahatul in bucatele mici. Intr-o cratita am pus zaharul si apa si am pus pe foc sa dea in clocot de 3-4 ori, apoi am adaugat nuca macinata si am lasat sa clocoteasca 5 min. Am tras cratita...
Faina cu untura rece se pun intr-un castron si cu degetele se faramiteaza pana obtinem o compozitie sfaramicioasa, apoi se adauga galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si smantana si se framanta un aluat usor de intins, nu framantam prea mult. Impartim in doua si intindem o foaie subtire pe...
La tortul asta nu-i mult de munca, e doar de asamblat si de asteptat sa se intareasca. Forma de tort de 16 cm se imbraca in folie alimentara. Se aseaza un strat de mousse cicolata alba, apoi blatul sub forma de floare , in mijloc se asaza bucatele de banana si cateva zmeure, peste care punem...
Blat : Banana coapta o pasam intr-un castron, untul se freaca bine cu zaharul, faina se amesteca cu praful de copt. Peste untul frecat cu zahar se adauga, oul, esenta de vanilie si 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza, apoi se adauga smantana , restul de faina si la final...
Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra si o punem in forma alba, imbracam bine peretii cu ciocolata ( aici am gresit un pic, cred ca trebuia un pic mai gros stratul de ciocolata, nu a iesit chiar bine din forma) un strat mai grosut, surplusul il punem in alt vas si-l folosim la crema. Dam...
Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si laptele, apoi am adaugat faina, cacaoa si praful de copt, toate cernute. La final am incorporat...
Pregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat cantitate de apa si lapte, am pus-o ochiometric. Omogenizam totul si incorporam si 2 lingurite de ulei....
Albusurile cu praful de sare le mixam foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare, adaugam un pic de colorant verde, omogenizam si gata bezeaua de pus in posh.
Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si cu ajutorul posh-ului formam bezele.
Setam cuptorul...
Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu cutitul ( nici foarte marunt dar nici foarte mare ).
Am facut zaharul pudra.
Apoi m-am apucat sa...
Pentru ca aluatul foitaj l-am avut la congelator, l-am scos din timp si l-am lasat sa se dezghete. Dupa ce aluatul se dezgheata ne apucam sa facem tarta. Curatam merele si le taiem pe jumatate , scoatem samburii si apoi taiem felitute nu foarte groase. Le punem intr-un castron si stoarcem lamaia...
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez cca 5-6 min, apoi am incorporat galbenusurile si la final am adaugat nuca macinata si faina cernuta. Am omogenizat amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat...
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa, grija mare la aburi, se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul caramelizat....
Desert prajitura cu visine si foi pandispan cu cacao
Pregatim o tava, o imbracam cu folie alimentara, foile deja le avem, nu ramane decat sa facem crema. Crema : Frisca lichida o mixam bine, visinele le scurgem de suc, apoi le taiem pe din doua si le incorporam in frisca mixata bine. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Intr-un castron de...
Desert tort cu mousse de piersici
Mai intai topim ciocolata alba pe baie de abur si apoi imbracam forma silikomart cu ciocolata, am constatat ca ciocolata alba nu are asa aderenta cum are ciocolata neagra, de aceea rezultatul final nu a fost cel dorit, dar am remediat esecul, nu a fost problema, am gasit solutia , zic eu...
Desert tort cu mousse de banane
Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra pe baie de abur, apoi o turnam in forma si imbracam forma cu ciocolata topita, bagam forma la congelator si ne apucam sa facem inelul de banane. Am desenat pe o hartie de copt un cerc, m-am ajutat de forma de decupaj a setului silikomart, apoi am asezat...
Faina de migdale
Punem migdalele intr-un castron apoi turnam apa fiarta si le lasam cca 10 min, apoi varsam apa si ne apucam sa le decojim, operatiunea nu este grea, doar ca este migaloasa, sa iei fiecare migdala in parte si sa o decojesti. Dupa ce le-am decojit pregatim masa pe care urmeaza sa le uscam, e bine...
Desert placinta melc (cu lingura)
Aluat : Intr-un castron am pus ouale cu zaharul, uleiul si apa minerala si am omogenizat bine pana ce zaharul s-a topit, apoi am adaugat un praf de sare. Praful de copt l-am stins cu zeama de lamaie si l-am incorporat in compozitie, la final am adaugat faina in doua reprize si am framantat un...
Desert miniamandine
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu miscari lente de jos in sus. Faina si cacaua le cernem si apoi putin cate putin le incorporam in...
Desert tort cu crema de ciocolata si lapte condensat
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat galbenusurile in bezea, cu miscari lente de jos in sus, apoi am adaugat, nuca, faina si cacaua cernute si le-am incorporat tot cu miscari lente de...
Fondant cu sirop de glucoza
Avem nevoie de o cratita de inox cu fundul dublu, bolul de inox de la robotul de bucatarie, un termometru, daca nu aveti merge si fara, nici eu nu am, gripca de inox sau plastic tare, blat de marmura, inox sau granit ( eu n-am avut decat blatul care arata ca marmura dar habar nu am din ce este si...
Desert placinta turnata
Mai intai pregatim tava, o tapetam cu hartie de copt, apoi pregatim toate ingredientele si ne apucam de mesterit. Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. In bezea incorporam, galbenusurile, uleiul si faina,...
Desert prajitura Iustina
Am cumparat o plasa de 3 kg de portocale si le-am folosit pe toate, au avut coaja destul de groasa. Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare. Galbenusurile cu zaharul le-am mixat...
Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura
Albusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si colorantul si se omogenizeaza. Separat se amesteca zaharul farin cu faina de nuca. apoi se...
Desert prajitura cu foi din albusuri
Foi din albusuri cu nuca si cacao : Am folosit o tava cu dimensiunea de 34/25 cm tapetata cu hartie de copt. Albusurile le-am lasat sa se dezghete de seara, le-am pus in vasul robotului am presarat un praf d esare si am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut...
Desert Macarons si 7 ani de Bucataras
Albusurile cu zaharul tos se pun intr-un castron de inox, se asaza pe baie de aburi si se mixeaza la viteza mica pana ce zaharul se topeste, apoi se mareste viteza si mixam pana obtinem o bezea ferma, se adauga colorantul ( neaparat sa fie pudra sau gel ). Zaharul farin si faina de migdale se dau...
Desert tort entremet cu lamaie si mure
Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, se adauga zeama si coaja de lamaie, faina de migdale. Se incorporeaza albusurile iar la final faina. Se tapeteaza forma de tort cu hartie de copt, se pune amestecul de blat, apoi se da forma ca cuptorul...
Desert tort entremet cu gem de zmeura
Blat : Faina se cerne impreuna cu praful de copt si cacaua. Banana se paseaza bine. Untul moale se freaca cu zaharul , apoi se adauga oul, vanilia si jumatate din amestecul uscat, apoi smantana, restul de amestec uscat si la final banana pasata, se omogenizeaza totul bine. Se tapeteaza o forma de...
Desert bomboane aromate
In bolul robotului am pus resturile blaturi, am adaugat bananele, frisca llichida si am mixat bine pana am obtinut o pasta omogena, apoi am adaugat nucile si visinele si am omogenizat compozitia. Am format bilute nu foarte mari, pe care le-am tavalit prin cacao si uite asa au aparut niste...
Desert cupcakes cu alune de padure si ciocolata
Faina, cacaua, bicarbonatul si sarea se pun cernute impreuna intr-un bol. Laptele de cocos, zaharul, uleiul, sucul de lamaie si esenta de vanile se amesteca bine, apoi se adauga ingredientele solide, omogenizam si apoi adaugam alunele taiate grosier. Pregatim tava de briose, asezam in fiecare...
Desert prajitura cu spuma de ness by Timea
Blat : Blatul l-am pregatit cu aseara inainte. Am folosit o tava cu dimensiunile de 24/32 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si mixam, apoi nessul lichid,...
Desert prajitura Baiadera by Ina
Mai intai mi-am pregatit ingredientele, am prajit nuca si am macinat-o, apoi am macinat biscuitii, am taiat rahatul in bucatele mici. Intr-o cratita am pus zaharul si apa si am pus pe foc sa dea in clocot de 3-4 ori, apoi am adaugat nuca macinata si am lasat sa clocoteasca 5 min. Am tras cratita...
Desert cornulete tigareta
Faina cu untura rece se pun intr-un castron si cu degetele se faramiteaza pana obtinem o compozitie sfaramicioasa, apoi se adauga galbenusurile, sarea, zaharul vanilat si smantana si se framanta un aluat usor de intins, nu framantam prea mult. Impartim in doua si intindem o foaie subtire pe...
Desert tort combinat de Craciun
La tortul asta nu-i mult de munca, e doar de asamblat si de asteptat sa se intareasca. Forma de tort de 16 cm se imbraca in folie alimentara. Se aseaza un strat de mousse cicolata alba, apoi blatul sub forma de floare , in mijloc se asaza bucatele de banana si cateva zmeure, peste care punem...
Desert tort Omul de Zapada, entremet cu ciocolata
Blat : Banana coapta o pasam intr-un castron, untul se freaca bine cu zaharul, faina se amesteca cu praful de copt. Peste untul frecat cu zahar se adauga, oul, esenta de vanilie si 1/2 din faina amestecata cu praful de copt, se omogenizeaza, apoi se adauga smantana , restul de faina si la final...
Desert tort Magia Craciunului
Mai intai topim cele 150 g ciocolata neagra si o punem in forma alba, imbracam bine peretii cu ciocolata ( aici am gresit un pic, cred ca trebuia un pic mai gros stratul de ciocolata, nu a iesit chiar bine din forma) un strat mai grosut, surplusul il punem in alt vas si-l folosim la crema. Dam...
Desert prajitura Nicoleta
Blat : Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana ce am obtinut o bezea ferma. galbenusurile le-am amestecat cu uleiul si laptele, apoi am adaugat faina, cacaoa si praful de copt, toate cernute. La final am incorporat...
Desert clatite tricolore
Pregatim aluatul de clatite astfel : Intr-un bol amestecam cele 2 oua cu un praf de sare, adaugam faina cernuta, apoi diluam compozitia cu lapte si apa minerala in proportii egale, n-am masurat cantitate de apa si lapte, am pus-o ochiometric. Omogenizam totul si incorporam si 2 lingurite de ulei....
Desert bezele cu ciocolata neagra
Albusurile cu praful de sare le mixam foarte bine, apoi adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare, adaugam un pic de colorant verde, omogenizam si gata bezeaua de pus in posh. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si cu ajutorul posh-ului formam bezele. Setam cuptorul...
Desert prajitura cu nuca si caramel
Dupa ce am scos albusurile si le-am lasat sa se dezghete la temperatura camerei, am pregatit toate ingredientele, am prajit nuca; o parte am dat-o la masina de macinat, o parte am taiata-o cu cutitul ( nici foarte marunt dar nici foarte mare ). Am facut zaharul pudra. Apoi m-am apucat sa...
Desert tarta Tatin
Pentru ca aluatul foitaj l-am avut la congelator, l-am scos din timp si l-am lasat sa se dezghete. Dupa ce aluatul se dezgheata ne apucam sa facem tarta. Curatam merele si le taiem pe jumatate , scoatem samburii si apoi taiem felitute nu foarte groase. Le punem intr-un castron si stoarcem lamaia...
Desert tortulet ametit
Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine pana am obtinut o spuma tare, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez cca 5-6 min, apoi am incorporat galbenusurile si la final am adaugat nuca macinata si faina cernuta. Am omogenizat amestecand cu miscari lente de jos in sus. Am tapetat...
Desert Amandina by Gaby
Blat : Albusurile cu un praf de sare se bat spuma tare apoi se adauga cele 4 linguri de zahar si se mixeaza bine. Se pune la caramelizat cele 9 linguri de zahar, cand capata culoarea chihlimbarului se adauga apa, grija mare la aburi, se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul caramelizat....