Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Ian 2020 | 3530 vizualizari

 

Nu am cum sa le spun macarons, chiar daca sunt pe acelasi principiu, doar ca in loc de faina de migadale am folosit  faina de nuci ( adica nuci prajite si macinate, apoi date printr-o sita fina ).
Bunatati pentru Craciun.

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji de fursec
  • 110 g albusuri
  • 130 g zahar tos
  • 100 g nuci prajite, macinate si trecute printr-o sita foarte fina, un fel de faina de nuci
  • 130 g zahar farin foarte fin
  • un pic de colorant rosu
  • Crema
  • 60 g ciocolata alba
  • 60 g frisca lichida
  • 2 linguri de dulceata de zmeura fara sirop
  • Decor
  • ciocolata topita
Portii: 22
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura:

Albusurile le-am amestecat cu zaharul tos si le-am pus pe baie de abur, amestecand continuu pana ce zaharul se topeste. Se trage de pe baia de abur si se mixeaza bine pana obtinem o bezea tare, se adauga si colorantul si se omogenizeaza. Separat se amesteca zaharul farin cu faina de nuca. apoi se incorporeaza in bezea, cu miscari lente de jos in sus, nu amestecam foarte mult, cam de 50 de ori , am cititi eu la Jamila ca face la macarons. Apoi punem amestecul intr-un posh cu dui rotund , tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt  si formam cochiliile, apoi trantim tava de cateva ori sa scotem aerul din cochilii, lasam sa se usuce cca 30 min, apoi preincalzim cuptorul la 180 grade, micsoram temperatura la 160 grade, setam functia cu ventilatie si bagam tava la cuptor cca 14 min. Scoatem tava din cuptor o lasam sa se raceasca bine apoi dezlipim cochiliile .

Crema: Ciocolata rupta bucalele mici impreuna cu frisca lichida pe baie de abur pana ce ciocolata se topeste apoi dam la congelator pentru cca 40 min. Scoatem din congelator si mixam bine pana obtinem o crema spumoasa, adaugam dulceata de zmeura dupa ce am scurs siropul , mixam 2-3 min apoi ungem cu crema cochiliile si le lipim 2 cate 2 . topim ciocolata si decoram fursecurile. Lasam sa se usuce bine ciocolata, apoi le depozitam la frigider in cutie cu capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu nuca si crema cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort zebra cu branza si capsuni