publicat la 26.09.2012
publicat la 26.09.2012
publicat la 07.09.2012
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Bucataras.ro
[email protected]
Quiche cu varza de Bruxelles si mozzarella
Crusta: Amestecam bine toate ingredientele, untul fiind cat mai rece, atingand cat mai putin cu degetele untul pentru a nu se topi. Cel mai usor e cu robotul de bucatarie. Formam o bila, o invelim in celofan si o tinem la rece minim 30min. Intindem aluatul intr-un dreptunghi de cca 0.3cm...
Empanadas cu spanac si branza
Aluat: Eu am amestecat in robot toate ingredientele pana s-au legat, apoi am mai framantat putin cu mana pana am format o bila, am impachetat-o in folie si am pus-o in frigider pana am pregatit umplutura. Umplutura: Ceapa tocata se caleste usor in ulei, apoi se adauga spanacul...
Burek cu branza sarata
Umplutura: Amestecam branza rasa, 5 oua batute bine si 200ml de smantana. Asamblare: Intr-o tava dreptunghiulara intindem 3 foi, pe ultima de sus o ungem cu ulei, apoi punem un sfert din umplutura. Alternam tot cu cate 3 foi si cate un sfert de umplutura terminand cu foi. Ungem...
Tarta aperitiv
Pentru aluat, amestecam bine toate ingredientele (eu am folosit robotul), apoi formam o bila, o infoliem si o tinem la rece min 30min. Umplutura: Calim prazul feliat in unt, apoi adaugam ardeiul taiat fasii si lasam pana se inmoaie, iar la final punem rosiile si lasam sa mai fiarba...
Piure de conopida (Piure low-fat)
Conopida se pune la fiert in apa cu putina sare, iar dupa ce am scurs-o o pasam. Adaugam untul cat e inca fierbinte, laptele, cascavalul ras si condimentam cu sare. Amestecam rapid sa se topeasca toate cele :) Putem adauga verdeturi. Are un gust incredibil de aromat! Untul conteaza mult, nu...
Floricele cu ciuperci
Aluat: Eu l-am facut la MP. Drojdia se lichefiaza in zahar si se pune in cuva MP cu laptele, oul, sarea si faina (pusa ultima). S-ar putea sa mai trebuiasca putina faina. Lasam la dospit la caldura pana isi dubleaza volumul. Umplutura: Intr-o tigaie, calim ceapa taiata solzisori in...
Merdenele
Incalzim cuptorul la 200C si pregatim o tava mare cu hartie de copt. Aluat: Amestecam faina cu sarea si incorporam apoi apa si otetul. Framantam bine pana cand obtinem un aluat elastic. Il lasam sa se odihneasca cca 30min, apoi taiem in 10 bucati pe care le intindem in patrate cu latura...
Placinte cu branza (a la buni <3)
Aluat: Se framanta ca orice aluat dospit, cu drojdia dizolvata in apa calduta cu putin zahar. Presaram cu putina faina si lasam la crescut la caldura. Umplutura: Radem branza si o amestecam cu ouale batute si cu mararul tocat. Daca folosim urda sau cas mai adaugam si sare, dar pentru...
Sufle de dovlecel
Incalzim cuptorul la 190C. Ungem cu unt o forma de sufle si presaram pesmet. Cu cateva ore inainte, radem dovlecelul, punem sare si lasam intr-o strecuratoare mare sa se scurga apa. Calim ceapa taiata solzisori si usturoiul pisat in cateva linguri de ulei, apoi adaugam dovlecelul ras si...
Focaccia cu carne si rosii cherry
Pregatirea aluatului este aceeasi cu cea de la Focaccia cu ceapa si masline. Dupa ce intindem aluatul in forma, il presaram cu malai si de la o distanta de 30 cm umezim malaiul cu un spray. Lasam la caldura inca 15 min. Intre timp, feliem carnatul si rosiile. Aranjam/aruncam aiurea :)...
Focaccia cu ceapa si masline
Incalzim cuptorul la 180C si ungem o forma rotunda (26cm) cu ulei de masline. Dizolvam drojdia proaspata in apa calduta, facem o adancitura in mijlocul fainii (ca o fantana:P) si o turnam impreuna cu uleiul. Amestecam luand putin cate putin din faina de pe marginile "fantanii"....
Cartofi noi cu mazare in sos de ricotta si marar
Cartofii se rad de coaja si se pun la fiert in apa cu sare impreuna cu mazarea, daca e proaspata. Daca e din conserva, adaugam mazarea doar cand cartofii sunt pe jumatate fierti. Eu am folosit aparatul de gatit cu abur. Tocam 2 catei, mararul si frunzele de la ceapa verde marunt. Punem in...
Frittata cu spanac si ciuperci
Taiem ceapa solzisori, ciupercile si rosia felii, spalam frunzele de spanac. Punem la calit intr-o tigaie ceapa, cand s-a inmuiat adaugam ciupercile si le lasam sa se inmoaie si ele. Cand sucul lor s-a evaporat, adaugam spanacul. Pana se incinge si spanacul putin, batem ouale, adaugam...
Morcovi glazurati
Amestecam mierea, uleiul, nucsoara si sare+piper (dupa gust) si stoarcem o jumatate de portocala in amestec. Omogenizam bine. Asezam morcovii in vasul pentru cuptor, turnam sosul peste si amestecam. Asezam restul de portocala in felii in vas si tinem la cuptor pana cand se rumenesc. Din cand...
Cartofi frantuzesti
Cartofii spalati se pun la fiert in coaja in apa cu sare. Ouale fierte se decojesc si se taie feliute. Branza se rade pe razatoarea mare. Ungem un vas yena cu margarina si incalzim cuptorul la 180C. Dupa ce cartofii au fiert si s-au racit, ii decojim si ii taiem felii groase de cca 0.5 cm....
Quiche cu spanac si leurda (cu faina de secara)
Aluatul: Framantam faina, sarea, untul si margarina atingand cat mai putin ultimele doua ingrediente in mod direct (cel mai bine e cu mainile cat mai infainate). Apoi adaugam apa. Facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem la rece cca 15min. Umplutura:...
Drob de miel
Organele de miel se pun la fiert. Ceapa si usturoiul verzi se taie marunt, iar ceapa alba si slanina cubulete se calesc fara ulei. Cand carnea a fiert, o tocam impreuna cu ingredientele calite. Adaugam apoi ouale si ceapa si usturoiul verzi, condimentam cu sare si piper si amestecam bine....
Rulouri thai-mex
Ceapa se taie julien, ardeii feliute subtiri, iar varza fasii subtiri. Puiul taiat si el in fasii subtiri se caleste in putin ulei pana e facut bine (sau se pregateste la cuptor). Intr-o tigaie calim ceapa in ulei, apoi adaugam ardeii, iar cand s-au muiat punem si varza. Cand si aceasta se...
Placinta cu branza (cu foi de placinta)
Pentru umplutura, radem telemeaua si urda, amestecam bine cu ouale batute si condimentam. Pe o tava unsa bine cu ulei+faina/cu hartie de copt, asezam o foaie, intindem ulei pe ea cu pensula si continuam cu urmatoarea foaie. Nu mai tin minte exact, dar cred ca am pus vreo 5-6 foi... Apoi am...
Vols-au-vent plies
Incalzim cuptorul la 210C. Pana cand se decongeleaza aluatul, pregatim umplutura. Branza si crema de branza se amesteca bine cu ouale si chimenul. Apoi condimentam cu sare. Aluatul se imparte in 3 pe lungime, apoi in 6 pe latime. Fiecarui patratel i se taie margini ca rama unui tablou, iar...
Cartofi umpluti cu sos de ciuperci
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Ciupercile spalate se taie felii. Usturoiul se taie marunt (desi am citit undeva ca e bine sa il pui in ulei, il lasi sa se caleasca, apoi il scoti din mancare, in caz ca ai probleme cu prajelile). Calim usturoiul, apoi adaugam...
Pachetele calatoare
Cuptorul se incalzeste la 210C. Pregatim o tava mare. In timp ce se dezgheata aluatul, ciupercile se spala, se taie cubulete si se calesc intr-o lingurita de unt pana cand se moaie. Salamul se taie cubulete mici, branza se rade. Amestecam salamul, ciupercile, branza si oul. Dintr-o foaie de...
Ciuperci champignon cu telemea si marar
Ciupercile se spala, se taie coditele (care se pot folosi pentru tocanite, de ex) si se curata de pielita. Branza telemea se rade si se amesteca bine cu oul si mararul. Usturoiul se taie feliute subtiri. Se pune un praf de piper in palariuta, apoi cateva feliute de usturoi, apoi o lingura...
Bulgarasi Surpriza
Eu am folosit masina de paine pentru framantat. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut. Dupa ce s-a framantat, aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp, carnea pentru mix se taie cubulete/bucatele mici, iar branza se poate rade. Eu am adaugat si jumatate de tub...
Aperitiv covrigei sarati
Untul se freaca impreuna cu branza rasa, apoi cu faina si drojdia muiata in laptele caldutz. Dupa ce se framanta, se pune la rece 20 minute. Dupa ce scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie de 0.5 cm grosime si taiem covrigeii cu forma speciala. Ii asezam intr-o tava tapetata cu hartie...
Placinta cu pui si ciuperci
Pentru crusta , se amesteca toate ingredientele (fara apa) pana cand se aseamana cu firimiturile, apoi se adauga apa cat sa se tina aluatul. Se formeaza o bila, se infasoara in celofan si se tine la frigider 30min. 25g de unt se topesc intr-o tigaie, apoi se adauga faina, amestecand constant....
Quiche cu ciuperci
Crusta: La faina amestecata cu sare se adauga untul si margarina si se framanta usor cu degetele pana cand seamana cu firimiturile. Se adauga putina apa, doar cat sa se lege aluatul. Se formeaza o bila si dupa ce o invelim in celofan, o punem in frigider 20min. Cuptorul se preincalzeste la...
Tocanita de nemtisori cu mamaliga
Ciupercile se curata si se spala bine in 2 ape si eventual se taie putin mai marunt. Intr-o cratita, se incinge slanina/uleiul si se caleste ceapa taiata solzisori. Cand aceasta s-a muiat si s-a aurit, se adauga ciupercile si se amesteca putin. NU se adauga apa! (pentru ca nemtisorii vor lasa...