De muult timp imi facea cu ochiul focaccia asta... :)
Incalzim cuptorul la 180C si ungem o forma rotunda (26cm) cu ulei de masline.
Dizolvam drojdia proaspata in apa calduta, facem o adancitura in mijlocul fainii (ca o fantana:P) si o turnam impreuna cu uleiul. Amestecam luand putin cate putin din faina de pe marginile "fantanii". Framantam aluatul pana se omogenizeaza, formam o bila, il ungem cu ulei si acoperim vasul cu un servet de bucatarie. Tinem vasul la caldura cca 15 min.
Intre timp, spalam si taiem ceapa julienne si o inabusim in cele 3 lg de ulei de masline si 3 lg de apa. Cand a devenit transparenta si moale, o luam de pe foc si o amestecam cu maslinele si oregano. Mai adaugam sare doar daca maslinele nu au fost destul de sarate.
Intindem aluatul in foaie rotunda de cca 0.3cm grosime, turnam amestecul de ceapa cu masline si dam forma la cuptor cca 30min.